Flytbrygga, båtbrygga med 50 båtplatser - Karlstad kommun, pråmkanalen

 

Flytbrygga, båtbrygga med 50 båtplatser - Karlstad kommun, pråmkanale

 

Flytbrygga, båtbrygga med 50 båtplatser - Karlstad kommun, pråmkanale

Småbåtshamn, Karlstad

 

 

Karlstad kommun rustar Packhusgatan vid pråmkanalen och AlfaBryggan levererar 250 meter flytbrygga till en småbåtshamn med 50 nya båtplatser till boende i området. Kommunen bygger även två soldäck i anslutning till flytbryggorna. Kommunen säger själva till nwt.se att de ska bygga 300 meter till.

Flytbryggan delades på tre delar var av en med en specialdesignad vinkel på mitten för att bryggan skulle löpa snyggt och praktiskt längs strandkanten. Modellen som valdes var Harbour® med sin högre höjd och grymma stabilitet.

Hur lång tid tar det då att montera 250 meter flytbrygga som kommer lastat på 6 lastbilar med släp? Alfabryggan åkte dit med egna gubbar, 4-6 stycken var det som jobbade mellan 4-6 dagar. Då var hela bygget klart. Allt från avlastning, sortering, iläggning, montering, förankring samt slutbesiktning! Det är få leverantörer av flytbryggor i Sverige som klarar av att genomföra ett projekt som detta på så kort tid. Dessutom så kan självklart Harbour® flytbrygga ligga i året runt.

Vi hade ingen större erfarenhet av flytbryggor sedan tidigare, men efter en värdering av pris och miljö så valde vi en plastbrygga* av Alfabryggan. Den visade sig vara minst lika robust som betongbryggorna, samt väldigt behaglig att se på.

Erik Edlund Sten & Vägarbeten AB

* Med "plastbrygga" menar Erik det som egentligen heter HD-polyetenponton som är den del som bär upp bryggan.

Område: Pråmkanalen, Karlstad

Kund: Sten & Vägarbeten AB

Källor: AlfaBryggan, nwt.se

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!