Badbrygga via upphandling Nacka kommun

 

Badbrygga via upphandling Nacka kommun

 

Badbrygga via upphandling Nacka kommun

Badanläggningar Nacka

 

 

Nacka har insjöar och lång kuststräcka mot havet och dess vikar. Här finns, förutom natursköna strövområden, också flera fina platser där man kan bada. Älta Norra Källtorpssjön, Strålsjön Älta Glasbrukssjön Björknäs och Älta Ältasjön är några av dem.

I en stor upphandling som Nacka kommun gick ut med så skulle fyra av deras kommunala badplatser rustas och uppdateras med moderna bryggor. Kommunen satte tuffa Ska-krav som satte bryggleverantörer landet runt i en utmanade situation inför varandra. Kommunen ville låta en leverantör få genomföra en helentreprenad.

På platsen låg vattensjuka blockponton-bryggor. Nacka kommun ville inte vara med om det igen eftersom det hade medfört klagande från den badande allmänheten och en ansenlig summa i underhåll på senare år. Efter att vårt anbud, med polyetenpontoner som flytkropp som inte kan absorbera vatten, vunnit upphandlingen ordnade vi även att de gamla bryggorna blev smidigt bortforslade och omhändertagna.

AlfaBryggan sköte exemplariskt sin helentreprenad och bryggorna är både snygga, användarvänliga och miljövänliga. Vi kommer får ett enkelt jobb att underhålla dessa flytbryggor.

Mats Miljöansvarig Nacka kommun

Nacka kommun är bara en i raden av upphandlingar som börjat se till miljöaspekten vid upphandlingar av flytbryggor. Att det finns ny teknik i Sverige betyder inte att den är ny i sig. I Finland, där flytbryggorna tillverkas, har tekniken använts i årtionden och de ligger fortfarande på samma höjd i vattnet.

Område: Älta Norra Källtorpssjön, Strålsjön Älta Glasbrukssjön Björknäs och Älta Ältasjön, Nacka-Stockholm

Kund: Nacka kommun

Källor: Nacka kommuns hemsida

Bilder: AlfaBryggan

Dela gärna sidan - Alla blir glada för ett bra tips!

Behöver du hjälp med att räkna på ett projekt? Kontakta oss!