logo-alfabryggan-350×100

Y-bom med 40cm trädäck 8m

För en stabil och hållbar förtöjning, välj vår båtbom på 8 meter med 40 cm däck. Den varmgalvaniserade stålkonstruktionen och det tryckimpregnerade furudäcket garanterar lång livslängd och hög flytförmåga. Med enkel montering och minimal belastning på din brygga är detta den optimala lösningen för säker förtöjning av din båt.

Pris:

20 898 kr inkl. moms

Art.nr: VA25 Kategori: Etikett:

Beskrivning

Båtbom 8,0 m med 40 cm däck

Vår båtbom är en stabil och hållbar lösning för att förtöja din båt vid bryggan. Med sin robusta konstruktion och material av hög kvalitet garanterar den en säker plats för din båt i många år framöver.

Tekniska uppgifter:
– Standard 8,0m
– Bomkropp: Varmgalvaniserad stål
– Däck: Tryckimpregnerad furu
– Ponton: PEHD, väggtjocklek 9,8 mm
– Avbärarlist: PEHD, polyeten (röd eller svart)
– Vikt: 202 kg
– Pontons bärighet: 340 kg
– Däckshöjd över vattenytan: 513 mm
– Båtbommens vertikala belastning på bryggan: 68 kg
– Bärighet 1m från änden: 217 kg

Fördelar:
– Lång livslängd tack vare varmgalvaniserat stål och tryckimpregnerad furu.
– Hög flytförmåga med en ponton som inte absorberar vatten.
– Stabil och säker förtöjning med en vertikal belastning på endast 32 kg på bryggans kant.
– Praktisk standardutrustning som underlättar montering och användning.

Miljö:
– PEHD-pontonen är ett hållbart val som tål tuffa marina förhållanden.
– Tryckimpregnerat furudäck från ansvarsfulla källor.
– Underhållsfri konstruktion minskar behovet av regelbundet underhåll och kemikalier.

Standardutrustning:
– Beslag för att anknyta båtbommen till bryggan. (Bultar ej ingår.)
– Båtringar i Y-delen (triangel) 2 st.
– Trädäck av tryckimpregnerad furu

Välj vår båtbom för en bekymmersfri och hållbar förtöjningslösning!

Ytterligare information

Vikt107 kg
Dimensioner440 × 125 × 55 cm

Laakson Laiturit är en ledande leverantör av flytbryggor med en gedigen erfarenhet sedan 1980-talet. Som en betrodd partner till AlfaBryggan sedan 2009, har de etablerat sig som en pålitlig och kunnig aktör inom branschen, vars produkter nu även finns tillgängliga i vår e-handel.

Som ett typiskt finskt familjeföretag startade Laaksos sin resa inom VVS-branschen, vilket ledde dem in i bryggbranschen där de blev pionjärer med sina HD-polyetenpontoner. Dessa pontoner är extremt starka, UV-skyddade, stöttåliga, tål is och olja, och är helt fyllda med luft – en hållbar och miljövänlig lösning som inte krakelerar eller släpper ut plastpartiklar i havet, till skillnad från betongbryggor.

Laakson Laiturits sortiment omfattar allt från villabryggor till båt- och hamnbryggor samt badbryggor, inklusive tilläggsutrustning. Alla deras bryggor är noggrant designade och tillverkade för att uppfylla kundernas individuella behov och önskemål, vilket garanterar en personlig touch och hög funktionalitet.

Med en imponerande historia av framgångsrika leveranser till både privatpersoner och organisationer som kommuner och båtföreningar, är Laaksons flytbryggor synonyma med kvalitet, stabilitet och långvarighet. Som en väletablerad leverantör och partner till AlfaBryggan, står Laakson Laiturit för pålitlighet och professionalism, och deras långa erfarenhet och expertis gör dem till det självklara valet för alla dina bryggbehov.

Lossning och montering: Att lossa en brygga från lastbil och montera en flytbrygga kan verka som en stor uppgift, men med rätt tips och råd kan det bli en enkel och smidig process. Här är några steg som hjälper dig att lyckas:

1. På lastbilen -Börja med att identifiera de lösa plankorna på bryggan som ger dig tillgång till tvärreglarna för att kunna lyfta med stroppar.
2. Använd långgafflar för att lyfta under pontonerna om nödvändigt, eftersom de är designade för att tåla tyngden.
3. Om möjligt, fäst redan nu en flytande presenninglina mellan förankringsfästena i kors under pontonerna ut till hörnen för att förbereda för förankringen senare.
4. Lossa bryggsektionerna försiktigt ner i vattnet.
5. Placera landgången på rätt brygga, med ledgångjärn mot land och hjulen mot vattnet. Låt landgången sticka ut cirka en meter om det är grunt vid strandkanten.
6. Koppla ihop bryggsektioner om det är flera med tillhörande bultar och bogsera dem till den avsedda platsen.
7. Använd ett provisoriskt ankare för att hålla bryggan på rätt position och fäst en temporär tamp till landfästet.
8. Fäst kätting och fjäder till kättingens ögla i landfästet med schackel, och lämna tillräckligt med slack under fjädern, ca 8 länkar, för att undvika spänningar. Se separat monteringsskiss!
9. Korsa kättingen under landgång mot bryggan och låt överskottet (ca 14 länkar om du har landgång med hjul) hänga. På detta sätt får du landgången ca 1 m in på bryggan.
10. För en flyttamp under pontonerna till förankringsfästet på bryggan, korsa från vänster till höger ankare och vice versa. Se Punkt 3.
11. Placera en planka som guide 45 grader från förankringsfästena ut mot hörnen som förenkling när ni senare ska backar ut kättingen med båt och positionera förankringarna korrekt.
12. Backa in med båten och fäst änden av förankringskättingen till flyttampen, dra kättingen under pontonen och fäst den på motsatt sidas förankringsinfästning.
13. När du backar ut båten, följ plankans riktning tills kättingen är sträckt och sänk sedan ner ankaret.
14. Upprepa processen för andra sidan och eventuella ytterligare bryggsektioner.
15. Justera bryggans position så att allt är i linje och spänn kättingarna lagom mycket.
16. Skruva tillbaka de lösa plankorna och se till att allt sitter säkert.
17. Slutligen, gör finjusteringar efter behov, speciellt när ankaret har börjat sätta sig efter exponering för vind, vågor eller is.

Kom ihåg att alltid prioritera säkerheten och ta hjälp av en vän eller professionell om du är osäker på något steg i processen.

Laaksos flytbryggor med polyetenpontoner representerar en ny era inom marina konstruktioner, där miljöansvar och hållbarhet står i centrum. Till skillnad från traditionella betongbryggor med cellplast, använder Laaksos bryggor luft som flytmedium i sina slitstarka pontoner, vilket minimerar risken för föroreningar i våra hav och vattendrag. Dessa pontoner är inte bara återvinningsbara och korrosionsbeständiga, utan de kräver också mindre underhåll över tid, vilket innebär lägre långsiktiga kostnader för kommuner, företag och båtklubbar.

Genom att välja Laaksos flytbryggor tar ni ett aktivt steg mot en renare och mer hållbar marin miljö. Dessa bryggor är designade för att tåla tuffa klimatförhållanden och erbjuder en stabil och säker plattform för alla typer av marina aktiviteter. Samtidigt bidrar ni till att skydda det marina ekosystemet från de skadliga effekterna av icke-hållbara byggmaterial.

I jämförelse med betongbryggor, som ofta kräver kontinuerligt underhåll och kan läcka ut skadliga ämnen, står Laaksos flytbryggor som ett överlägset alternativ. De är en investering i framtiden, där varje inköp bidrar till en renare planet och ett starkare miljömedvetande inom er organisation. Välj Laaksos bryggor för en hållbar utveckling och en renare framtid för våra vatten.


Do you want to hide this popup?