logo-alfabryggan-350×100

Information Frakt

Här kan du läsa om hur frakten går till, vilka villkor, åtaganden och skyldigheter som innefattas i frakten av de produkter säljer.

De flesta produkter som du kan köpa av AlfaBryggan involverar lastning och lossning med maskiner. Lastning hos tillverkaren eller logistikcentret ingår vanligtvis i köpet. Om annat är överenskommet ska det framgå i köpeavtalet som då troligen är upprättat manuellt utanför webbplatsens ramverk. Priset för frakten blir synlig på webbplatsen efter att du lagt en vara i varukorgen och angivit en leveransadress. I vissa fall syns frakten omgående då den är samma oavsett vart i landet du befinner dig.

Transport

En transport från AlfaBryggan sker vanligen med lastbil och vi använder regelbundet Ahola Transport, Crosseurope samt DHL vid transporter av bryggor och dess delar. Vid mindre skrymmande produkter används UPS, DHL och Postnord. Vid transport med lastbil är det alltid du som kund som står för lossningen och inget annat framgår eller avtalats. Detta gäller även för tunga leveranser med mindre fordon än lastbil. Om du är osäker, kontrollera vad som gäller för just ditt köp innan beställning.

I de fall transportören behöver återkomma för att du inte varit anträffbar alternativt lossning ej kunnat genomföras kan du bli ersättningsskyldig för eventuella extra kostnader som uppstår från transportören.

Lossning av varor kan bli nödvändigt längre bort än vid din hemadress/fakturaadress på grund av eget önskemål alternativt att den platsen inte är tillgänglig med den typ av transport varorna kräver. Se alltid till att ha en lossningsplats upprättad och överenskommen innan köp.

Lossning

Lossning ska ske enligt säljaren eller tillverkarens instruktioner för att du ska kunna åberopa eventuell reklamation. På många av våra produkter finns det förberett för att lyfta/lossa på ett visst sätt i form av öglor/balkar eller liknande avsedda infästningar. Vi rekommenderar att skrymmande varor såsom bryggor eller bryggpaket lossas med en lastmaskin med minst 2000 kg lyftkapacitet. Vikten av våra produkter ska framgå på respektive produktsida. Om du är osäker be om uppgifter från oss.

För att lossningen ska kunna ske på ett säkert sätt ska du tillse att den som utför jobbet har nödvändig kunskap om hur lossning från flak går till. Eventuella skador på transporterande fordon hanteras mellan den som utför lossning och den som utför transporten.

Retur

Om du som kund behöver returnera en vara på grund av ångerrätten, är det du som ansvarar för lastning och transport av varan samt för kostnaderna, enligt svensk lag. Lastning och transport ska ske enligt vår eller tillverkarens instruktioner och eventuella skador som uppkommer i samband med returen bekostas av dig som kund. Se till att dokumentera varans skick innan du utför en retur.

Innan en sådan retur sker ska en överenskommelse mellan dig som kund och oss som mottagare vara upprättad.

Tredjeparts affär

I vissa fall säljer vi varor som kommer från tredje part. Så som Byggplast & båtprylar, Erlandssons Brygga, Båtsystem, PolyRopes, Navinordic m.fl. Då gäller deras transportvillkor och vi hänvisar till deras sidor för information de fall vi inte kunnat förse dig med tillämpande information. För dessa beställningar har vi begränsade möjligheter att spåra försändelser.


Do you want to hide this popup?