logo-alfabryggan-350×100

HELIX™ Skruvpåle

HELIX™ Skruvpåle – Handmonterbar är en innovativ lösning för dig som söker ett stabilt och hållbart fundament för dina byggprojekt. Denna skruvpåle är särskilt utformad för att kunna monteras för hand, vilket gör den idealisk för användning på platser där tillgången till tunga maskiner är begränsad eller omöjlig. Tillverkad av högkvalitativt stål, erbjuder Helix Skruvpåle en robust konstruktion som enkelt kan skruvas ner i marken, vilket ger en pålitlig grund för allt från små konstruktioner till större byggprojekt. Dess enkla installation och långvariga hållbarhet gör den till ett föredraget val för både professionella byggare och hemmafixare.

Pris:

551 kr1 193 kr inkl. moms

Art.nr: H0700 - H3200/160/60,3_2,9z Kategori: Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Skruvpåle HELIX™-serien Ø60.3mm med 160mm vinge erbjuder en effektiv och miljövänlig lösning för grundläggning. Denna skruvpåle är ett utmärkt val för den som söker ett alternativ till traditionella metoder som jordankare, plintgrunder eller pålning. Den är enkel att installera, antingen för hand, med mobil rotator eller minigrävare, och kräver bara en till två personer för att skruvas ner till rätt djup. För optimal grundläggning är det viktigt att ha god kunskap om jordmånen för att nå frostfritt djup.

**Fördelar:**
– Inga omfattande grävarbeten behövs innan bygget kan starta
– Ingen behov av gjutning eller dränering
– Inga överblivna massor som behöver fraktas bort
– Eliminerar risken för kärlskjutning på grund av frost
– Tyst metod för att bygga en grund
– Möjlighet till återanvändning vid flytt av konstruktion
– 50 års garanti
– Finns på lager på vårt logistikcenter i Kungsör för avhämtning eller för att snabb transport

**Användningsområden:**
– Staket, avskiljande plank och bullerskydd
– Carportar, garage, förråd och mindre byggnader
– Altaner, soldäck, gångbroar och större parasoller
– Bryggstolpar och brygginfästningar

**Teknisk specifikation:**
– Skruvpåle med Ø 160mm vinge och gods 60,3 x 2,9mm
– Extremt tålig spets som är gjuten
– Tillverkad av Paalu-piste Oy i Finland, den enda nordiska tillverkaren med ISO 9001 och ISO 14001 certifikat
– Stålsort SH420MH, varmgalvaniserad enligt SFS ISO 1461 standard
– CE-märkta med prestandadeklaration
– Beräknad livslängd över 100 år

**Miljöpåverkan:**
Manuellt monterade skruvpålar är idealiska för finare jordmån eller svårtillgängliga platser som skärgården eller öar, samt i känsliga miljöer.

**Montering:**
Börja med att göra ett hål med spett eller liknande verktyg. Placera sedan skruvpålen i hålet och vrid medsols till önskad nivå. För fullständig monteringsanvisning, se under fliken ”Montering”.

Att använda Skruvpåle HELIX™ Ø60.3mm med 160mm vinge innebär en snabb, kostnadseffektiv och miljövänlig metod för att skapa en stabil grund, utan vibrationer och buller, som ersätter behovet av traditionell pålning, plintar och betonggrunder.

Ytterligare information

ViktN/A
DimensionerN/A
Längder

700mm, 1200mm, 1700mm, 2200mm, 3200mm

Stålklass

S420MH/355J2H

Rördiameter

60,3mm

Vingbredd

160mm

Godstjocklek

2,9mm

Paalupiste Oy är en finsk tillverkare som har etablerat sig som en ledande aktör inom skruvpålar, en produkt som har förändrat grundläggningsbranschen genom sin effektivitet och hållbarhet. Deras skruvpålar är framställda med precision och kvalitet, och är anpassade för en mängd olika användningsområden – från stabiliserande byggnadsgrundar till robusta bryggkonstruktioner och andra marina strukturer.

Sedan 2011 har AlfaBryggan haft äran att vara återförsäljare av Paalupiste Oys skruvpålar i Sverige, vilket har berikat vårt sortiment och möjliggjort för oss att tillgodose våra kunders efterfrågan på pålitliga och långsiktiga grundlösningar. Skruvpålarna från Paalupiste, som introducerades på den finska marknaden år 2001, har snabbt blivit ett populärt val över hela Europa tack vare deras CE-märkning och förmåga att tåla de nordiska klimatens utmaningar.

AlfaBryggan använder skruvpålar för att bygga landfästen och bryggor på grunt vatten som sedan kan förlängas med landgång och flytbrygga för att komma ut till djupt vatten.

Varje skruvpåle är noggrant testad för att säkerställa dess drag- och tryckkapacitet under alla säsonger, och levereras med en omfattande belastningsdeklaration. Detta garanterar att varje produkt inte bara uppfyller, utan ofta överträffar, de strikta kraven i Svensk byggnorm. När du väljer skruvpålar från Paalupiste Oy genom AlfaBryggan kan du vara säker på att du investerar i en grundläggning som står stadigt, år efter år.

För att montera den handmonterbara skruvpålen följer du dessa steg:

1. **Förbered marken:** Se till att marken är jämn och fri från hinder. Markera sedan var skruvpålarna ska placeras.

2. **Placera skruvpålen:** Använd ett spett för att göra ett förhål där skruvpålen ska sitta. Skruva sedan ner skruvpålen några varv för hand för att få den på plats.

3. **Montering:** Applicera jämnt tryck och använd en vridande rörelse för att skruva ner pålen. För extra kraft, trä ett spett genom hålen i skruvpålens övre del. För ännu effektivare montering kan du använda monteringsverktyget SR-100, som möjliggör användning av två spett och två personer. Det finns även elektriska och hydrauliska handrotatorer att hyra. För större projekt kan en hydraulisk rotator som fästs på en grävmaskin vara ett effektivt alternativ.

4. **Kontrollera nivån:** Använd en vattenpass för att säkerställa att skruvpålen är lodrät. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite. Om pålen inte når önskat djup kan du kapa den och borra nya hål. Om pålen hamnar snett kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen horisontell.

5. **Fästning av konstruktion:** När skruvpålen är korrekt monterad, fäst en lämplig konsol (som köps tillsammans med skruvpålen) på pålen. Installera sedan din konstruktion, som balkar, stolpar eller trädäck, i konsolen.

6. **Testa stabiliteten:** Kontrollera att konstruktionen är stadig genom att applicera tryck eller belastning. Justera skruvpålen eller fästningen vid behov för optimal stabilitet.


Do you want to hide this popup?