logo-alfabryggan-350×100

HYR handhållen EL-rotator

Nu har du möjlighet att hyra vår handhållna EL-rotator för enkel och effektiv nedskruvning av skruvpålar. Den handhållna elrotatorn är användarvänlig, kräver endast ett vanligt 230V 1-fas eluttag och klarar av att snabbt skruva ner pålarna till frostfritt djup på cirka 30-60 sekunder per påle. När du hyr får du rotatorn levererad på pall, komplett med returfraktsedel för smidig återtransport. Välj hur många dagar du behöver hyra och kontrollera tillgängligheten med oss innan beställning. Dygnshyran inkluderar utkörning och räknas från de dagar rotatorn inte finns i vårt lager. Vid överskridande av bokade dagar sker efterfakturering. Sätt en stabil grund med vår EL-rotator – enkelt, snabbt och säkert.

Pris:

Art.nr: ART2285 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Grundläggning med skruvpålar är ett effektivt, miljövänligt och kostnadseffektivt alternativ till traditionella metoder. Det är en metod som inte genererar överskott av jordmassor och därmed eliminerar behovet av återställningsarbete. Denna tysta process sparar både tid och pengar, och kan utföras under alla säsonger – även i tjälbunden mark och genom asfalt.

Skruvpålarna finns i flera olika längder och dimensioner för att passa just ditt projekt, från 60×2,9mm med 150mm vingskruv till 114,3×6,3mm med 400mm vingskruv. De kan användas för en mängd olika ändamål såsom staket, altaner, skyltar, bullerplank, mindre husbyggen, trappor, bryggor, solpaneler och garagebyggnader, bland annat.

För att underlätta installationen erbjuder AlfaBryggan AB inte bara försäljning och montering av skruvpålar, utan även uthyrning av nödvändig utrustning. Vi har handhållna rotatorer med bensindriven hydraulikpump för de mindre projekten, samt större bensindrivna hydrauliska rotatorer och rotatorer med S30/S40 fäste för minigrävare för de större skruvpålarna. Kontakta oss för mer information och vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt grundläggningsprojekt!

Ytterligare information

Vikt60 kg
Dimensioner120 × 80 cm

Paalupiste Oy är pionjärerna i Skandinavien när det gäller tillverkning av skruvpålar, en produkt som revolutionerat grundläggningsbranschen med sin effektivitet och hållbarhet. Som finsk tillverkare har Paalupiste etablerat sig som en ledande aktör på marknaden, med skruvpålar som är precisionstillverkade för att passa en mängd olika användningsområden – allt från stabiliserande av byggnadsgrundar till robusta brygg- och byggkonstruktioner och andra marina strukturer.

AlfaBryggan är stolta över att sedan 2011 vara återförsäljare av Paalupiste Oys skruvpålar i Sverige, vilket har utökat vårt sortiment och möjliggjort för oss att erbjuda våra kunder pålitliga och långsiktiga lösningar för deras grundläggningsbehov. Skruvpålarna från Paalupiste, som introducerades på den finska marknaden redan år 2001, har snabbt blivit ett eftertraktat val i hela Europa, mycket tack vare deras CE-märkning och förmåga att stå emot de utmaningar som det nordiska klimatet innebär.

Vi på AlfaBryggan använder dessa skruvpålar för att konstruera landfästen och bryggor på grunt vatten, som sedan kan kompletteras med landgångar och flytbryggor för att nå ut till djupare vatten.

Varje skruvpåle genomgår rigorösa tester för att säkerställa dess drag- och tryckkapacitet under alla säsonger, och varje produkt levereras med en detaljerad belastningsdeklaration. Detta säkerställer att varje skruvpåle inte bara uppfyller, utan ofta överträffar, de höga kraven som ställs i den svenska byggnormen. När du väljer skruvpålar från Paalupiste Oy genom AlfaBryggan kan du känna dig trygg i vetskapen att du investerar i en grund som kommer att stå stadigt, år efter år.

För att montera den handmonterbara skruvpålen följer du dessa steg:

1. **Förbered marken:** Se till att marken är jämn och fri från hinder. Markera sedan var skruvpålarna ska placeras.
2. **Placera skruvpålen:** Använd ett spett för att göra ett förhål där skruvpålen ska sitta. Skruva sedan ner skruvpålen några varv för hand för att få den på plats.
3. **Montering:** Applicera jämnt tryck och använd en vridande rörelse för att skruva ner pålen. För extra kraft, trä ett spett genom hålen i skruvpålens övre del. För ännu effektivare montering kan du använda monteringsverktyget SR-100, som möjliggör användning av två spett och två personer. Det finns även elektriska och hydrauliska handrotatorer att hyra. För större projekt kan en hydraulisk rotator som fästs på en grävmaskin vara ett effektivt alternativ.
4. **Kontrollera nivån:** Använd en vattenpass för att säkerställa att skruvpålen är lodrät. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite. Om pålen inte når önskat djup kan du kapa den och borra nya hål. Om pålen hamnar snett kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen horisontell.
5. **Fästning av konstruktion:** När skruvpålen är korrekt monterad, fäst en lämplig konsol (som köps tillsammans med skruvpålen) på pålen. Installera sedan din konstruktion, som balkar, stolpar eller trädäck, i konsolen.
6. **Testa stabiliteten:** Kontrollera att konstruktionen är stadig genom att applicera tryck eller belastning. Justera skruvpålen eller fästningen vid behov för optimal stabilitet.


Do you want to hide this popup?