logo-alfabryggan-350×100

U-konsol justerbar 90-130mm

U-stolpskon ”variabel för horisontell montering – höjd 90 mm, bredd från 90-130 mm, 4 mm godstjocklek” är en flexibel lösning för dina byggprojekt. Modellen U90-135H är designad för att enkelt kunna monteras på din skruvpåle eller förlängningsrör med hjälp av genomgående bult, vilket ger en stabil och säker grund för din konstruktion. U90-130H är kompatibel med alla våra skruvpålar, oavsett om de är avsedda för manuell eller maskinell installation.

Pris:

245 kr inkl. moms

Art.nr: U90-130H Kategori: Etiketter: , , , , ,

Beskrivning

U-stolpskon ”variabel för horisontell montering – höjd 90 mm, bredd från 90-130 mm, 4 mm godstjocklek” är en mångsidig och robust komponent för ditt byggprojekt. Denna stolpsko är idealisk för att skapa en stabil grund för konstruktioner som altaner, bryggor, mindre husbyggen eller förrådsbyggnader. Modellen U90-135H är särskilt designad för att passa perfekt på våra skruvpålar eller förlängningsrör, och den säkra fastsättningen med genomgående bult garanterar en hållbar och pålitlig installation.

Användningsområden:
– Altanbygge: Skapa en jämn och stabil grund för din drömaltan.
– Bryggkonstruktion: Använd U-stolpskon för att säkerställa en hållbar och väderbeständig brygga.
– Husbyggen: Perfekt för mindre byggnader där en solid grund är avgörande.
– Förrådsbyggnader: För en stabil och långvarig lösning för ditt utomhusförvaring.

Kompatibilitet:
U90-130H är kompatibel med alla våra skruvpålar, vilket innebär att du kan använda dem för både manuella och maskinella installationer. Detta ger dig stor flexibilitet och möjlighet att anpassa projektet efter dina specifika behov.

Välj U-stolpskon ”variabel för horisontell montering – höjd 90 mm, bredd från 90-130 mm, 4 mm godstjocklek” för ett säkert och hållbart resultat i ditt nästa byggprojekt.

Ytterligare information

Vikt2,5 kg
Dimensioner20 × 9 × 10 cm

Paalupiste Oy är pionjärerna i Skandinavien när det gäller tillverkning av skruvpålar, en produkt som revolutionerat grundläggningsbranschen med sin effektivitet och hållbarhet. Som finsk tillverkare har Paalupiste etablerat sig som en ledande aktör på marknaden, med skruvpålar som är precisionstillverkade för att passa en mängd olika användningsområden – allt från stabiliserande av byggnadsgrundar till robusta brygg- och byggkonstruktioner och andra marina strukturer.

AlfaBryggan är stolta över att sedan 2011 vara återförsäljare av Paalupiste Oys skruvpålar i Sverige, vilket har utökat vårt sortiment och möjliggjort för oss att erbjuda våra kunder pålitliga och långsiktiga lösningar för deras grundläggningsbehov. Skruvpålarna från Paalupiste, som introducerades på den finska marknaden redan år 2001, har snabbt blivit ett eftertraktat val i hela Europa, mycket tack vare deras CE-märkning och förmåga att stå emot de utmaningar som det nordiska klimatet innebär.

Vi på AlfaBryggan använder dessa skruvpålar för att konstruera landfästen och bryggor på grunt vatten, som sedan kan kompletteras med landgångar och flytbryggor för att nå ut till djupare vatten.

Varje skruvpåle genomgår rigorösa tester för att säkerställa dess drag- och tryckkapacitet under alla säsonger, och varje produkt levereras med en detaljerad belastningsdeklaration. Detta säkerställer att varje skruvpåle inte bara uppfyller, utan ofta överträffar, de höga kraven som ställs i den svenska byggnormen. När du väljer skruvpålar från Paalupiste Oy genom AlfaBryggan kan du känna dig trygg i vetskapen att du investerar i en grund som kommer att stå stadigt, år efter år.

Monteringen av ”Maskinella Skruvpålar” är en process som kräver noggrannhet och rätt utrustning. Här är en steg-för-steg guide för att säkerställa en korrekt montering:

1. **Markering:** Börja med att noga märka ut varje skruvpålens position. Detta underlättar hela installationsprocessen och minimerar risken för fel.
2. **Skruvning:** Använd en hydraulisk rotator för att skruva ner skruvpålarna i marken. Rotatorn bör vara kompatibel med de maskiner du använder, till exempel en grävmaskin med S30- eller S40-fäste.
3. **Kontroll:** Se till att varje skruvpåle är lodrät genom att använda en vattenpass. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite.
4. **Anpassning:** Om skruvpålen inte når frostfritt djup eller behöver kapas, gör de nödvändiga justeringarna. Borra nya hål för konsoler eller fästelement om det krävs.
5. **Fästelement:** På maskinella skruvpålar används ofta fästelement med eller utan stuss som svetsas fast direkt på skruvpålen, beroende på vad som ska byggas ovanpå.
6. **Korrigering:** Om en skruvpåle av någon anledning hamnar snett, kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen av pålen så att den blir horisontell och konsolerna kan monteras rakt.
Rotatorn som behövs för installationen kan du hyra från AlfaBryggan. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa en effektiv och korrekt montering av dina skruvpålar.

För att montera den ”Handmonterbara Skruvpålen” följer du dessa steg:

1. **Förbered marken:** Se till att marken är jämn och fri från hinder. Markera sedan var skruvpålarna ska placeras.
2. **Placera skruvpålen:** Använd ett spett för att göra ett förhål där skruvpålen ska sitta. Skruva sedan ner skruvpålen några varv för hand för att få den på plats.
3. **Montering:** Applicera jämnt tryck och använd en vridande rörelse för att skruva ner pålen. För extra kraft, trä ett spett genom hålen i skruvpålens övre del. För ännu effektivare montering kan du använda monteringsverktyget SR-100, som möjliggör användning av två spett och två personer. Det finns även elektriska och hydrauliska handrotatorer att hyra. För större projekt kan en hydraulisk rotator som fästs på en grävmaskin vara ett effektivt alternativ.
4. **Kontrollera nivån:** Använd en vattenpass för att säkerställa att skruvpålen är lodrät. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite. Om pålen inte når önskat djup kan du kapa den och borra nya hål. Om pålen hamnar snett kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen horisontell.
5. **Fästning av konstruktion:** När skruvpålen är korrekt monterad, fäst en lämplig konsol (som köps tillsammans med skruvpålen) på pålen. Installera sedan din konstruktion, som balkar, stolpar eller trädäck, i konsolen.
6. **Testa stabiliteten:** Kontrollera att konstruktionen är stadig genom att applicera tryck eller belastning. Justera skruvpålen eller fästningen vid behov för optimal stabilitet.


Do you want to hide this popup?