logo-alfabryggan-350×100

Mooring 40Kg ankare

Säkra din flytbrygga med Mooring 40kg ankare, en robust lösning som garanterar maximal hållkraft även i de mest utmanande förhållanden. Med möjlighet till seriekoppling och en design som gräver sig fast i botten, erbjuder detta ankare en stabil och estetiskt tilltalande förankring. Välj ett miljövänligt alternativ som minskar behovet av betongkonstruktioner och bidrar till en renare havsbotten.

Pris:

Art.nr: m40 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Produktbeskrivning: MOORING 40KG ANKARE

Mooring 40kg från Moorsafe är ett högpresterande ankare designat för att ge maximal hållkraft i svåra förhållanden som hårda sandbottnar. Detta ankare är idealiskt för säker förankring av flytbryggor och kan enkelt seriekopplas för ökad förankringskraft. Med sin unika konstruktion lyfts Mooringen i framkant när dragkraft appliceras, medan griptänderna på baksidan effektivt gräver ner sig i sjöbotten för att säkerställa stabilitet även under tuff sjögång. The Ring-ankaret är ett smartare alternativ till traditionella betongblock och erbjuder enkel hantering utan att kompromissa med styrka.

Fakta:
– Vikt: 40 kg
– Anpassad för hårda sandbottnar
– Möjlighet till seriekoppling för ökad förankringskraft
– Lämplig för förankring av flytbryggor

Fördelar:
– Maximal hållkraft i utmanande förhållanden
– Stabiliserar effektivt även under kraftig sjögång
– Enklare och mer estetiskt tilltalande än stora betongblock
– Lätt att installera och underhålla

Miljö:
– Minskar behovet av stora, miljöpåverkande betongkonstruktioner
– Bidrar till renare och mer naturliga havsbottenmiljöer
– Lång livslängd minskar behovet av frekventa ersättningar

Med Mooring 40kg får du en pålitlig och hållbar lösning för din bryggas säkerhet.

Ytterligare information

Vikt40 kg

Moorsafe AB står som en pelare inom branschen för bryggankare, med en solid erfarenhet som sträcker sig över tre decennier. Sedan starten av Olav Dale, en visionär inom konstruktionsdesign och båtdesign, har företaget banat väg för innovation inom ankarsystem. Deras produkter är inte bara kända för sin höga kvalitet utan också för sin förmåga att erbjuda en säker och pålitlig förtöjning, tack vare unika designegenskaper som ger överlägsen hållkraft och motståndskraft mot olika krafter.

Alfabryggan är stolta över att ha varit återförsäljare av Moorsafe AB:s bryggankare sedan 2015, ett samarbete som understryker vårt åtagande att endast erbjuda det bästa till våra kunder. Moorsafe AB:s ankare, som genomgått rigorösa tester för att säkerställa deras prestanda, representerar pålitlighet och professionell kvalitet. Detta gör dem till ett självklart val för alla som söker effektiva lösningar för sina flytande konstruktioner.

Att inkludera Moorsafe AB:s ankare i vår e-handel är ett bevis på vår strävan efter att alltid leverera produkter som uppfyller och överträffar förväntningarna. För kunder som värdesätter hållbarhet och säkerhet i sin förtöjning är Moorsafe ankare det optimala valet. Med Alfabryggan kan du vara trygg i vetskapen att du investerar i en lösning som står fast, även under de mest krävande förhållandena.

För att förankra en flytbrygga med Moorsafe-ankare, följ dessa steg:

1. Placering av ankaret:
Börja med att bestämma var ditt Moorsafe-ankare ska placeras. Det är viktigt att ankaret placeras på ett ställe där det kan få ett bra grepp i botten och där det inte stör båttrafik eller badande.
2. Förbered utrustningen:
Se till att du har all nödvändig utrustning, inklusive Moorsafe-ankaret, tillräckligt lång kätting, förankringslina och eventuella verktyg som behövs för installationen.
3. Fäst kättingen:
Fäst ena änden av kättingen till Moorsafe-ankaret och den andra änden till ankarinfästningen för ankare i bryggan. Använd en lämplig schackel för att säkra kättingen till ankaret.
4. Sänk ner ankaret:
Transportera ankaret till den valda platsen med hjälp av en båt. Fäst nu den andra änden av kättingen till ankarinfästningen för ankare i bryggan på motsatt sida, det vill säga under pontonen. Backa ut från bryggan i 45 grader från infästningen och sänk sedan försiktigt ner ankaret till botten. Se till att ankaret ligger rättvänt mot botten för bästa hållfasthet.
5. Förankra bryggan:
Justera genom att dra i kättingens ände på flytbryggan. Fäst kättingen till bryggans förankringspunkt, vanligtvis finns det en förankringsögla eller liknande på bryggan. Använd en schackel för att säkra kättingen.
6. Justera spänningen:
Justera spänningen i kättingen så att bryggan ligger stabilt men ändå kan röra sig med vågorna. För mycket spänning kan skada både bryggan och ankaret vid hårt väder.
7. Kontrollera förankringen:
Efter att du har förankrat bryggan, kontrollera regelbundet att allt sitter som det ska. Inspektera kättingen, schacklarna och ankaret för att försäkra dig om att inget är slitet eller skadat. Kontrollera alltid ankaret de första åren och speciellt efter vågor, storm och ispåtryckningar då ankaret sätter sig i botten och en liten upptajtning av kättingen kan vara nödvändig för att bryggan ska ligga rakt.

Kom ihåg att alltid följa de lokala reglerna och rekommendationerna för förankring av flytbryggor. Om du är osäker på något steg, tveka inte att kontakta en professionell för hjälp.

Moorsafe revolutionerar förankringstekniken med sitt innovativa Moorsafe-ankare som erbjuder en kraftfull och miljövänlig lösning för flytbryggor. Till exempel ger modellen Moorsafe 30g samma hållfasthet som hela tre ton betong, vilket innebär att du kan säkra din brygga utan den negativa miljöpåverkan som tunga transporter och materialtillverkning av betong medför. Att välja Moorsafe är inte bara smart ur ett praktiskt perspektiv; det är också ett ansvarsfullt val som minskar utvinningen av råmaterial och bidrar till lägre miljöutsläpp.

Med Moorsafe tar vi ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid för våra vatten och vår planet. Varje installerat ankare är ett bidrag till att minska det ekologiska fotavtrycket och skydda våra marina ekosystem från de skador som traditionella förankringsmetoder kan orsaka. Det är en investering i både funktion och miljö, där du som kund spelar en aktiv roll i övergången till grönare alternativ.

När du väljer Moorsafe får du inte bara en överlägsen produkt, du blir även en del av lösningen på de miljöutmaningar vi står inför idag. Ditt beslut att använda Moorsafe-ankare visar att du värdesätter innovation, effektivitet och framför allt omtanke om miljön. Tillsammans kan vi göra skillnad – för en renare, säkrare och mer hållbar framtid vid vattnet.


Do you want to hide this popup?