logo-alfabryggan-350×100

Outrigger™ småbåtshamn 6st platser

Maximera din småbåtshamns potential med Outrigger™ Småbåtshamn – en robust och underhållssnål brygga som rymmer 6 båtar. Den är perfekt anpassad för nordiska klimat och erbjuder en kostnadseffektiv lösning med flexibel användning för olika båtstorlekar. Investera i en hållbar framtid för din hamn med denna miljövänliga konstruktion.

Pris:

Art.nr: 08m-outrigger Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

OUTRIGGER™ SMÅBÅTSHAMN 6ST PLATSER

Outrigger™ Småbåtshamn är den optimala lösningen för den lilla båtklubben eller den trånga båthamnen. Denna kompletta båtbrygga erbjuder plats för 6 båtar och kombinerar robust konstruktion med enkel hantering, vilket gör den till ett utmärkt val för nordiska förhållanden.

Fakta:
– Längd: 8 meter
– Bredd (gångdel): 1,8 meter
– Konstruktionshöjd: 73 cm
– Däckshöjd: 56 cm
– Djupgående: 17 cm
– Vikt: 810 kg
– Bärighet vid kant: 84 kg
– Konkret bärighet: 46 kg/m2
– Krängning: 2 grader vid max kantbelastning
– Inkluderar 4 st båtbommar på 12 meter vardera

Fördelar:
– Ger plats för totalt 6 båtar
– Enkel montering och minimalt underhåll
– Robust konstruktion som klarar nordiska vintrar
– Kostnadseffektiv lösning för småbåtshamnar
– Flexibel användning för olika båtstorlekar

Miljö:
– Designad för att minimera miljöpåverkan
– Lång livslängd och återvinningsbara material
– Kräver inga giftiga behandlingar eller färgerv

Observera att infästning i land samt ankare och kätting inte ingår och behöver kompletteras. Se våra tillbehör för passande utrustning eller skaffa egen efter behov.

För att säkerställa att du får en smidig och korrekt installation av din nya båthamn Outrigger™, rekommenderar vi att du besöker vår ”Montering”-sektion. Där finner du detaljerade instruktioner och visuella guider steg för steg som gör hela monteringsprocessen enkel att följa.

Välj Outrigger™ för din småbåtshamn och investera i en lösning som förenar hållbarhet med miljömedvetenhet. Våra pontoner av polyeten är utformade för att stå emot is, UV-strålning och oljespill, vilket ger en långsiktig investering fri från de vanliga problemen som trä- och betongbryggor lider av, såsom sprickor och läckage av plast. Med Outrigger™ reducerar du dina underhållskostnader och bidrar samtidigt till renare hav. Satsa på en småbåtshamn som varar år efter år – välj Outrigger™ för en hållbar och miljövänlig marinalösning.

Ytterligare information

Vikt1060 kg
Dimensioner810 × 190 × 100 cm

Laakson Laiturit är en ledande leverantör av flytbryggor med en gedigen erfarenhet sedan 1980-talet. Som en betrodd partner till AlfaBryggan sedan 2009, har de etablerat sig som en pålitlig och kunnig aktör inom branschen, vars produkter nu även finns tillgängliga i vår e-handel.

Som ett typiskt finskt familjeföretag startade Laaksos sin resa inom VVS-branschen, vilket ledde dem in i bryggbranschen där de blev pionjärer med sina HD-polyetenpontoner. Dessa pontoner är extremt starka, UV-skyddade, stöttåliga, tål is och olja, och är helt fyllda med luft – en hållbar och miljövänlig lösning som inte krakelerar eller släpper ut plastpartiklar i havet, till skillnad från betongbryggor.

Laakson Laiturits sortiment omfattar allt från villabryggor till båt- och hamnbryggor samt badbryggor, inklusive tilläggsutrustning. Alla deras bryggor är noggrant designade och tillverkade för att uppfylla kundernas individuella behov och önskemål, vilket garanterar en personlig touch och hög funktionalitet.

Med en imponerande historia av framgångsrika leveranser till både privatpersoner och organisationer som kommuner och båtföreningar, är Laaksons flytbryggor synonyma med kvalitet, stabilitet och långvarighet. Som en väletablerad leverantör och partner till AlfaBryggan, står Laakson Laiturit för pålitlighet och professionalism, och deras långa erfarenhet och expertis gör dem till det självklara valet för alla dina bryggbehov.

Lossning och montering: Att lossa en brygga från lastbil och montera en flytbrygga kan verka som en stor uppgift, men med rätt tips och råd kan det bli en enkel och smidig process. Här är några steg som hjälper dig att lyckas:

1. På lastbilen -Börja med att identifiera de lösa plankorna på bryggan som ger dig tillgång till tvärreglarna för att kunna lyfta med stroppar.
2. Använd långgafflar för att lyfta under pontonerna om nödvändigt, eftersom de är designade för att tåla tyngden.
3. Om möjligt, fäst redan nu en flytande presenninglina mellan förankringsfästena i kors under pontonerna ut till hörnen för att förbereda för förankringen senare.
4. Lossa bryggsektionerna försiktigt ner i vattnet.
5. Placera landgången på rätt brygga, med ledgångjärn mot land och hjulen mot vattnet. Låt landgången sticka ut cirka en meter om det är grunt vid strandkanten.
6. Koppla ihop bryggsektioner om det är flera med tillhörande bultar och bogsera dem till den avsedda platsen.
7. Använd ett provisoriskt ankare för att hålla bryggan på rätt position och fäst en temporär tamp till landfästet.
8. Fäst kätting och fjäder till kättingens ögla i landfästet med schackel, och lämna tillräckligt med slack under fjädern, ca 8 länkar, för att undvika spänningar. Se separat monteringsskiss!
9. Korsa kättingen under landgång mot bryggan och låt överskottet (ca 14 länkar om du har landgång med hjul) hänga. På detta sätt får du landgången ca 1 m in på bryggan.
10. För en flyttamp under pontonerna till förankringsfästet på bryggan, korsa från vänster till höger ankare och vice versa. Se Punkt 3.
11. Placera en planka som guide 45 grader från förankringsfästena ut mot hörnen som förenkling när ni senare ska backar ut kättingen med båt och positionera förankringarna korrekt.
12. Backa in med båten och fäst änden av förankringskättingen till flyttampen, dra kättingen under pontonen och fäst den på motsatt sidas förankringsinfästning.
13. När du backar ut båten, följ plankans riktning tills kättingen är sträckt och sänk sedan ner ankaret.
14. Upprepa processen för andra sidan och eventuella ytterligare bryggsektioner.
15. Justera bryggans position så att allt är i linje och spänn kättingarna lagom mycket.
16. Skruva tillbaka de lösa plankorna och se till att allt sitter säkert.
17. Slutligen, gör finjusteringar efter behov, speciellt när ankaret har börjat sätta sig efter exponering för vind, vågor eller is.

Kom ihåg att alltid prioritera säkerheten och ta hjälp av en vän eller professionell om du är osäker på något steg i processen.

Laaksos flytbryggor med polyetenpontoner representerar en ny era inom marina konstruktioner, där miljöansvar och hållbarhet står i centrum. Till skillnad från traditionella betongbryggor med cellplast, använder Laaksos bryggor luft som flytmedium i sina slitstarka pontoner, vilket minimerar risken för föroreningar i våra hav och vattendrag. Dessa pontoner är inte bara återvinningsbara och korrosionsbeständiga, utan de kräver också mindre underhåll över tid, vilket innebär lägre långsiktiga kostnader för kommuner, företag och båtklubbar.

Genom att välja Laaksos flytbryggor tar ni ett aktivt steg mot en renare och mer hållbar marin miljö. Dessa bryggor är designade för att tåla tuffa klimatförhållanden och erbjuder en stabil och säker plattform för alla typer av marina aktiviteter. Samtidigt bidrar ni till att skydda det marina ekosystemet från de skadliga effekterna av icke-hållbara byggmaterial.

I jämförelse med betongbryggor, som ofta kräver kontinuerligt underhåll och kan läcka ut skadliga ämnen, står Laaksos flytbryggor som ett överlägset alternativ. De är en investering i framtiden, där varje inköp bidrar till en renare planet och ett starkare miljömedvetande inom er organisation. Välj Laaksos bryggor för en hållbar utveckling och en renare framtid för våra vatten.


Do you want to hide this popup?