logo-alfabryggan-350×100

Y-bom Outrigger™ med förankringsfäste

Förstärk din brygga med Y-Bom Outrigger™ med förankringsfäste och njut av en stabil och säker förtöjning. Denna 12 meter långa kraftpaket väger in på 125 kg och är designad för att passa perfekt med alla Outrigger bryggelement. Enkel att installera och med endast en Y-Bom per element, är det det självklara valet för hållbarhet och minskat underhåll i den marina miljön.

Pris:

15 348 kr inkl. moms

Art.nr: CV10 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Y-BOM OUTRIGGER™ MED FÖRANKRINGSFÄSTE

Vår Y-Bom Outrigger™ med förankringsfäste är en robust och pålitlig lösning för att stabilisera din Outrigger båtbrygga. Med sin unika konstruktion och 1,8 meters avstånd mellan infästningarna ger den optimal stöd och hållbarhet. Denna båtbom är speciellt framtagen för att passa alla Outrigger bryggelement och är enkel att montera, vilket gör den till ett utmärkt val för båtägare som söker en stabil och säker bryggkonstruktion.

Produktfakta och fördelar:
– Modell: (c)
– Längd: 12 meter
– Vikt: 125 kg
– Dimensioner: 1200 × 50 × 80 cm
– Avstånd mellan infästningar: 1,8 meter
– Förankringsfäste ingår
– Passar alla Outrigger bryggelement
– Ger ökad stabilitet till bryggan
– Enkel montering
– Kräver endast 1st Y-Bom per bryggelement

Y-bommar: Antal och modell, se under fliken ”Y-bommar”

Miljöaspekter:

– Lång livslängd minskar behovet av utbyte och avfall
– Robust konstruktion minimerar risken för skador och läckage i marina miljöer
– Underhållsfri vilket innebär mindre användning av rengöringsmedel och andra kemikalier

Investera i en Y-Bom Outrigger™ för att säkerställa en hållbar och stabil båtbrygga som står emot tidens tand och de utmaningar som det marina klimatet för med sig.

Ytterligare information

Vikt125 kg
Dimensioner1200 × 50 × 80 cm

Laakson Laiturit är en ledande leverantör av flytbryggor med en gedigen erfarenhet sedan 1980-talet. Som en betrodd partner till AlfaBryggan sedan 2009, har de etablerat sig som en pålitlig och kunnig aktör inom branschen, vars produkter nu även finns tillgängliga i vår e-handel.

Som ett typiskt finskt familjeföretag startade Laaksos sin resa inom VVS-branschen, vilket ledde dem in i bryggbranschen där de blev pionjärer med sina HD-polyetenpontoner. Dessa pontoner är extremt starka, UV-skyddade, stöttåliga, tål is och olja, och är helt fyllda med luft – en hållbar och miljövänlig lösning som inte krakelerar eller släpper ut plastpartiklar i havet, till skillnad från betongbryggor.

Laakson Laiturits sortiment omfattar allt från villabryggor till båt- och hamnbryggor samt badbryggor, inklusive tilläggsutrustning. Alla deras bryggor är noggrant designade och tillverkade för att uppfylla kundernas individuella behov och önskemål, vilket garanterar en personlig touch och hög funktionalitet.

Med en imponerande historia av framgångsrika leveranser till både privatpersoner och organisationer som kommuner och båtföreningar, är Laaksons flytbryggor synonyma med kvalitet, stabilitet och långvarighet. Som en väletablerad leverantör och partner till AlfaBryggan, står Laakson Laiturit för pålitlighet och professionalism, och deras långa erfarenhet och expertis gör dem till det självklara valet för alla dina bryggbehov.

Lossning och montering: Att lossa en brygga från lastbil och montera en flytbrygga kan verka som en stor uppgift, men med rätt tips och råd kan det bli en enkel och smidig process. Här är några steg som hjälper dig att lyckas:

1. På lastbilen -Börja med att identifiera de lösa plankorna på bryggan som ger dig tillgång till tvärreglarna för att kunna lyfta med stroppar.
2. Använd långgafflar för att lyfta under pontonerna om nödvändigt, eftersom de är designade för att tåla tyngden.
3. Om möjligt, fäst redan nu en flytande presenninglina mellan förankringsfästena i kors under pontonerna ut till hörnen för att förbereda för förankringen senare.
4. Lossa bryggsektionerna försiktigt ner i vattnet.
5. Placera landgången på rätt brygga, med ledgångjärn mot land och hjulen mot vattnet. Låt landgången sticka ut cirka en meter om det är grunt vid strandkanten.
6. Koppla ihop bryggsektioner om det är flera med tillhörande bultar och bogsera dem till den avsedda platsen.
7. Använd ett provisoriskt ankare för att hålla bryggan på rätt position och fäst en temporär tamp till landfästet.
8. Fäst kätting och fjäder till kättingens ögla i landfästet med schackel, och lämna tillräckligt med slack under fjädern, ca 8 länkar, för att undvika spänningar. Se separat monteringsskiss!
9. Korsa kättingen under landgång mot bryggan och låt överskottet (ca 14 länkar om du har landgång med hjul) hänga. På detta sätt får du landgången ca 1 m in på bryggan.
10. För en flyttamp under pontonerna till förankringsfästet på bryggan, korsa från vänster till höger ankare och vice versa. Se Punkt 3.
11. Placera en planka som guide 45 grader från förankringsfästena ut mot hörnen som förenkling när ni senare ska backar ut kättingen med båt och positionera förankringarna korrekt.
12. Backa in med båten och fäst änden av förankringskättingen till flyttampen, dra kättingen under pontonen och fäst den på motsatt sidas förankringsinfästning.
13. När du backar ut båten, följ plankans riktning tills kättingen är sträckt och sänk sedan ner ankaret.
14. Upprepa processen för andra sidan och eventuella ytterligare bryggsektioner.
15. Justera bryggans position så att allt är i linje och spänn kättingarna lagom mycket.
16. Skruva tillbaka de lösa plankorna och se till att allt sitter säkert.
17. Slutligen, gör finjusteringar efter behov, speciellt när ankaret har börjat sätta sig efter exponering för vind, vågor eller is.

Kom ihåg att alltid prioritera säkerheten och ta hjälp av en vän eller professionell om du är osäker på något steg i processen.

Laaksos flytbryggor med polyetenpontoner representerar en ny era inom marina konstruktioner, där miljöansvar och hållbarhet står i centrum. Till skillnad från traditionella betongbryggor med cellplast, använder Laaksos bryggor luft som flytmedium i sina slitstarka pontoner, vilket minimerar risken för föroreningar i våra hav och vattendrag. Dessa pontoner är inte bara återvinningsbara och korrosionsbeständiga, utan de kräver också mindre underhåll över tid, vilket innebär lägre långsiktiga kostnader för kommuner, företag och båtklubbar.

Genom att välja Laaksos flytbryggor tar ni ett aktivt steg mot en renare och mer hållbar marin miljö. Dessa bryggor är designade för att tåla tuffa klimatförhållanden och erbjuder en stabil och säker plattform för alla typer av marina aktiviteter. Samtidigt bidrar ni till att skydda det marina ekosystemet från de skadliga effekterna av icke-hållbara byggmaterial.

I jämförelse med betongbryggor, som ofta kräver kontinuerligt underhåll och kan läcka ut skadliga ämnen, står Laaksos flytbryggor som ett överlägset alternativ. De är en investering i framtiden, där varje inköp bidrar till en renare planet och ett starkare miljömedvetande inom er organisation. Välj Laaksos bryggor för en hållbar utveckling och en renare framtid för våra vatten.

Välj rätt modell och antal Y-bommar till Outrigger:
Det finns fyra olika storlekar av Outrigger, 6, 8, 10 och 12 m.
Varje brygga behöver en Y-bom med landkättingöglor (a), en Y-bom med förankringsfäste för ankare (c), en Y-bom med låsfäste som låser pontonen (b) och slutligen en eller två extra beroende på längd med glidpinnar för längre pontoner (d).

– 6m bryggan:
– 1st y-bom med landkättingöglor (a)
– 1st y-bom med låsfäste som låser pontonen (b)
– 1st y-bom med förankringsfäste till ankare (c)
– Totalt behövs 3st y-bommar

– 8m bryggan:
– 1st y-bom med landkättingöglor (a)
– 1st y-bom med låsfäste som låser pontonen (b)
– 1st y-bom med förankringsfäste till ankare (c)
– 1st y-bom med glidpinnar för längre pontoner (d)
– Totalt behövs 4st y-bommar

– 10m bryggan:
– 1st y-bom med landkättingöglor (a)
– 1st y-bom med låsfäste som låser pontonen (b)
– 1st y-bom med förankringsfäste till ankare (c)
– 2st y-bommar med glidpinnar för längre pontoner (d)
– Totalt behövs 5st y-bommar

– 12m bryggan:
– 1st y-bom med landkättingöglor (a)
– 1st y-bom med låsfäste som låser pontonen (b)
– 1st y-bom med förankringsfäste till ankare (c)
– 3st y-bommar med glidpinnar för längre pontoner (d)
– Totalt behövs 6st y-bommar


Do you want to hide this popup?