logo-alfabryggan-350×100

PT02 mittponton

PT02 MITTPONTON är en robust och mångsidig byggsten för din flytbrygga eller badplattform, tillverkad i slitstark polyeten som står emot tuffa förhållanden. Med enkel montering och ingjutna M10 gängor i mässing klarar den av upp till 700 kg dragkraft, och med möjlighet till EPS foam-fyllning får du fullt skydd mot is och frysskador. Välj en hållbar och miljövänlig lösning med PT02 MITTPONTON – en investering för framtiden.

Pris:

1 586 kr inkl. moms

Art.nr: PT02 middle section Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

PT02 MITTPONTON

En mångsidig pontonmodul som är perfekt för att bygga eller förlänga mindre flytbryggor och badplattformar. Denna modul är en del av modulsystemet PT02 och är tillverkad i slitstark polyeten med en tjocklek på 6mm, vilket garanterar lång hållbarhet och stark konstruktion. Med ingjutna M10 gängor i mässing klarar pontonen upp till 700 kilos dragkraft per styck. För extra skydd mot is kan pontonerna fyllas med EPS foam, vilket ger ett 100% skydd mot frysskador och inkluderar garanti från tillverkaren.

Produktfakta och fördelar:
– Används i modulsystem PT02.
– Tillverkad i polyeten (PE-LLD) enligt DIN 16776.
– Tolerans enligt DIN 16742 TG9.
– Beständig mot de flesta syror, bensiner och oljor.
– Valbart EPS foam-fyllning för is-skydd och garanti.
– Enkel montering med självlåsande gängor.
– Rätt antal ger fribord mellan 15cm – 20cm.
– Underhåll: Tvättas vartannat år eller borstas på plats.

Miljöaspekter:
– Lång hållbarhet minskar behovet av byte och avfall.
– Polyeten är ett hållbart material som tål tuffa miljöer.
– EPS foam-fyllning är ett miljövänligt alternativ till traditionella fyllningsmaterial.

Med PT02 MITTPONTON får du en pålitlig och hållbar lösning för din flytbrygga eller badplattform, samtidigt som du bidrar till en bättre miljö.

Ytterligare information

Vikt10 kg
Dimensioner55 × 44,5 × 56 cm

Perebo är ett tyskt företag som har byggt upp ett rykte om att vara en ledande tillverkare av pontoner och flytande system sedan dess grundande. De har en lång historia av att leverera produkter som kombinerar hög kvalitet med innovativ design, vilket gör dem till ett populärt val för allt från fritidsaktiviteter till kommersiella projekt. Perebos sortiment inkluderar plastpontoner, arbetsbåtar, husbåtar och andra specialanpassade flytande lösningar som alla är tillverkade med precision och omsorg. Kvaliteten på deras produkter är obestridlig, med en tillverkningsprocess som håller sig till de strängaste tyska säkerhets- och kvalitetsstandarderna.

AlfaBryggan har varit en stolt återförsäljare av Perebo sedan 2015, och deras samarbete har gjort det möjligt för kunder i Skandinavien att få tillgång till dessa premiumprodukter. AlfaBryggans engagemang för kvalitet och kundnöjdhet går hand i hand med Perebos värderingar, vilket skapar en perfekt symbios för att erbjuda det bästa inom flytande system och pontonlösningar.

Montering av Perebos pontoner börjar med att noggrant granska den medföljande monteringsanvisningen. Det är viktigt att alla delar finns tillgängliga och att verktygen som behövs för monteringen är redo. Börja med att placera pontonerna på ett plant underlag och arrangera dem i enlighet med skissen.

Om du bygger en flotte från grunden med lösa pontoner (Gör-Det-Själv), börja med att välja dimensionerade reglar som motsvarar den last och användning flotten är avsedd för. Följ den medföljande skissen för att sammanfoga reglarna till en ram. Kontrollera att allt är rätt monterat och stabilt innan du fortsätter med nästa steg.

När ramen är klar, fäst den på pontonerna enligt anvisningarna. Se till att alla fästelement är ordentligt åtdragna och att konstruktionen känns stabil. Därefter kan du bygga däcket ovanpå ramen, med material som passar din flottes ändamål.

Slutligen, innan sjösättning, gör en sista kontroll för att försäkra dig om att allt är säkert och korrekt monterat. Nu är din pontonflotte redo att användas och njutas av på vattnet. Kom ihåg att alltid följa lokala regler och rekommendationer för säkerhet på vattnet.

Perebo står för miljömedvetenhet och hållbarhet i sina produkter, där användningen av polyeten i tillverkningen av pontoner och flytande system är ett lysande exempel på företagets engagemang för miljön. Polyeten är inte bara slitstarkt utan också helt återvinningsbart, vilket ger det en stor fördel framför traditionella betongbryggor med cellplast som kan avge skadliga ämnen i vattnet. Denna egenskap gör polyeten till ett utmärkt och miljövänligt val för marina konstruktioner.

Företagets fokus på hållbarhet och lång livslängd hos sina produkter bidrar även till att minska den totala miljöpåverkan över tid. Detta gynnar inte bara miljön utan även kundernas ekonomi. Polyeten är dessutom lätt, vilket minskar behovet av tunga transporter och därmed också utsläppen. När materialet till slut har tjänat ut kan det återanvändas, återvinnas eller användas som bränsle, vilket ytterligare bekräftar Perebos dedikation till en hållbar framtid.


Do you want to hide this popup?