logo-alfabryggan-350×100

Förlängningsrör Ø88,9mm Skruvpåle

Förlängningsrör Ø88,9mmför skruvpåle används för att nå större djup i mark eller vatten för stabil grundläggning. Passar vid lös jord eller långgrunda stränder. Enkel och ren metod jämfört med traditionell pålning. Ansluts med hylsa och bult.

Pris:

894 kr3 869 kr inkl. moms

Art.nr: C1000 - C6000/88,9_6,3 Kategori: Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Förlängningsrör Ø88,9mm passar till Maskinella Skruvpålar:

Våra maskinella skruvpålar är den optimala lösningen för dig som söker en effektiv, miljövänlig och tidsbesparande grundläggning. De passar perfekt för större byggprojekt där minimal påverkan på omgivningen och snabb installation är avgörande. Med hjälp av en hydraulisk rotator, som kan hyras från oss, installeras skruvpålarna smidigt med en grävare. Denna metod är inte bara snabb – ofta klar på en dag – utan också bullerfri, vilket gör den idealisk för arbete i känsliga områden.

Vår Skruvpåle är designad för att underlätta din grundläggning. Pålarna skruvas ner till önskat djup med en rotator eller grävare, och det är viktigt att ha god kunskap om jordmånen för att nå frostfritt djup. Vi erbjuder nedladdningsbara ”Tryck” och ”Drag”-hållfastighetstabeller i PDF-format för att underlätta din planering.

Tillverkade av Paalupiste Oy i Finland, är våra skruvpålar den enda Nordiska produkt med ISO 9001 kvalitets- och ISO 14001 miljöcertifikat. De är CE-märkta med prestandadeklaration och har en garanterad livslängd på över 100 år.

Användningsområden:

– Byggnader som hus
– Solcellsanläggningar
– Staket och bullerskydd
– Carportar och förråd
– Altaner och gångbroar
– Bryggstolpar och infästningar

Skruvpålarna är idealiska för finare jordmån eller svårtillgängliga platser som skärgårdar och känsliga miljöer där man vill undvika större markarbeten.

Fördelar:

– Snabb och kostnadseffektiv installation
– Vibrations- och bullerfri metod
– Inga stora jordarbeten behövs
– Minimal undanträngd jord
– Möjlighet att färdigställa en grund på en dag
– Användning av lättare maskiner för mindre slitage på naturen
– Ren arbetsplats utan överblivna massor

Välj maskinella skruvpålar från AlfaBryggan för en hållbar och effektiv lösning på ditt byggprojekt.

Ytterligare information

Vikt14 kg
Dimensioner100 × 9 × 9 cm
VÄLJ LÄNGD:

1,00 meter, 2,00 meter, 3,00 meter, 4,00 meter, 6,00 meter

Paalupiste Oy är pionjärerna i Skandinavien när det gäller tillverkning av skruvpålar, en produkt som revolutionerat grundläggningsbranschen med sin effektivitet och hållbarhet. Som finsk tillverkare har Paalupiste etablerat sig som en ledande aktör på marknaden, med skruvpålar som är precisionstillverkade för att passa en mängd olika användningsområden – allt från stabiliserande av byggnadsgrundar till robusta brygg- och byggkonstruktioner och andra marina strukturer.

AlfaBryggan är stolta över att sedan 2011 vara återförsäljare av Paalupiste Oys skruvpålar i Sverige, vilket har utökat vårt sortiment och möjliggjort för oss att erbjuda våra kunder pålitliga och långsiktiga lösningar för deras grundläggningsbehov. Skruvpålarna från Paalupiste, som introducerades på den finska marknaden redan år 2001, har snabbt blivit ett eftertraktat val i hela Europa, mycket tack vare deras CE-märkning och förmåga att stå emot de utmaningar som det nordiska klimatet innebär.

Vi på AlfaBryggan använder dessa skruvpålar för att konstruera landfästen och bryggor på grunt vatten, som sedan kan kompletteras med landgångar och flytbryggor för att nå ut till djupare vatten.

Varje skruvpåle genomgår rigorösa tester för att säkerställa dess drag- och tryckkapacitet under alla säsonger, och varje produkt levereras med en detaljerad belastningsdeklaration. Detta säkerställer att varje skruvpåle inte bara uppfyller, utan ofta överträffar, de höga kraven som ställs i den svenska byggnormen. När du väljer skruvpålar från Paalupiste Oy genom AlfaBryggan kan du känna dig trygg i vetskapen att du investerar i en grund som kommer att stå stadigt, år efter år.

Monteringen av maskinella skruvpålar är en process som kräver noggrannhet och rätt utrustning. Här är en steg-för-steg guide för att säkerställa en korrekt montering:

1. **Markering:** Börja med att noga märka ut varje skruvpålens position. Detta underlättar hela installationsprocessen och minimerar risken för fel.
2. **Skruvning:** Använd en hydraulisk rotator för att skruva ner skruvpålarna i marken. Rotatorn bör vara kompatibel med de maskiner du använder, till exempel en grävmaskin med S30- eller S40-fäste.
3. **Kontroll:** Se till att varje skruvpåle är lodrät genom att använda en vattenpass. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite.
4. **Anpassning:** Om skruvpålen inte når frostfritt djup eller behöver kapas, gör de nödvändiga justeringarna. Borra nya hål för konsoler eller fästelement om det krävs.
5. **Fästelement:** På maskinella skruvpålar används ofta fästelement med eller utan stuss som svetsas fast direkt på skruvpålen, beroende på vad som ska byggas ovanpå.
6. **Korrigering:** Om en skruvpåle av någon anledning hamnar snett, kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen av pålen så att den blir horisontell och konsolerna kan monteras rakt.
Rotatorn som behövs för installationen kan du hyra från AlfaBryggan. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa en effektiv och korrekt montering av dina skruvpålar.

Vår garanti för maskinella skruvpålar är ett bevis på den höga kvalitet och långvariga hållbarhet vi erbjuder. Med en produktgaranti på 100 år för maskinella skruvpålar kan våra kunder känna sig trygga i att de investerar i en lösning som kommer att stå emot tidens prövningar.

För de maskinella skruvpålarna, med diametrar på 60,3 mm, 76,1 mm, 88,9 mm eller 114,3mm och en väggtjocklek på 6,3 mm, erbjuder vi samma 100 års garanti utan krav på galvanisering under normala användningsförhållanden och i jord med neutralt pH. Denna garanti stöds av tillverkarens försäkringsbolag genom en produktförsäkring.

Det är dock viktigt att notera att i sura jordar eller i närheten av hav där salt kan förekomma, kan korrosionshastigheten vara något högre. Det är därför avgörande att ta hänsyn till byggnationens beräknade livslängd och lokala förhållanden vid val av skruvpåle. Vår bilaga ”Corrosion Table steel piles EN1993-5” ger en detaljerad översikt över rekommenderade tjockleksförluster på grund av korrosion för stålpålar i olika miljöer.

Som exempel, för konstruktioner med en planerad livslängd på 50 år i ”Aggressiva naturliga jordar”, kan en tjockleksminskning på 1,75 mm förväntas. Om skruvpålen har ytterligare korrosionsskydd kan denna siffra vara lägre. Det är också viktigt att komma ihåg att korrosionshastigheten under markytan generellt är lägre än ovanför marken.

Corrosion
Tabell som visar skruvpålens korrosion i ”Aggressiva naturliga jordar”


Do you want to hide this popup?