logo-alfabryggan-350×100

Hattkonsol L150

L150 hattkonsolen är en robust och flexibel lösning för att säkra din konstruktion till skruvpålar. Dess design gör det möjligt att svetsa fast den direkt på skruvpålen eller förlängningsröret, vilket ger en stabil och hållbar förankring för ditt bygge. Med ett sortiment av konsoler som erbjuder olika vinklar och infästningsmöjligheter kan vi anpassa oss till de flesta byggprojekt. Den horisontella monteringen är idealisk för konstruktioner som kräver en liggande ram, vilket är vanligt i altanbyggen, bryggor, mindre hus och förrådsbyggnader.

Pris:

209 kr inkl. moms

Art.nr: L150 Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

L150 Hattkonsol – För Stabil och Hållbar Förankring

Den robusta L150 hattkonsolen är en idealisk lösning för dig som söker en pålitlig metod för att säkra din konstruktion till skruvpålar. Dess kraftfulla design tillåter en direkt svetsning på skruvpålen eller förlängningsröret, vilket ger en oöverträffad stabilitet och hållbarhet för ditt bygge. Oavsett om du arbetar med större konstruktioner som husbyggen eller mindre projekt som altaner och bryggor, är L150 hattkonsolen anpassningsbar tack vare vårt sortiment av konsoler med olika vinklar och infästningsalternativ.

Användningsområden:
– Husbyggen: L150 hattkonsolen är perfekt för husbyggen där en stark och stabil grund är avgörande.
– Altanbyggen: Skapa en säker och hållbar grund för din altan med denna pålitliga konsol.
– Bryggor: Använd L150 för att garantera en långvarig och stabil bryggkonstruktion.
– Förrådsbyggnader: Idealisk för att säkra grunden till förråd och andra mindre byggnader.

Med L150 hattkonsolen kan du känna dig trygg i att din konstruktion står stadigt år efter år. Välj en lösning som kombinerar flexibilitet med styrka för dina mest krävande byggprojekt.

Ytterligare information

Vikt5 kg
Dimensioner15 × 15 × 2 cm

Paalupiste Oy är pionjärerna i Skandinavien när det gäller tillverkning av skruvpålar, en produkt som revolutionerat grundläggningsbranschen med sin effektivitet och hållbarhet. Som finsk tillverkare har Paalupiste etablerat sig som en ledande aktör på marknaden, med skruvpålar som är precisionstillverkade för att passa en mängd olika användningsområden – allt från stabiliserande av byggnadsgrundar till robusta brygg- och byggkonstruktioner och andra marina strukturer.

AlfaBryggan är stolta över att sedan 2011 vara återförsäljare av Paalupiste Oys skruvpålar i Sverige, vilket har utökat vårt sortiment och möjliggjort för oss att erbjuda våra kunder pålitliga och långsiktiga lösningar för deras grundläggningsbehov. Skruvpålarna från Paalupiste, som introducerades på den finska marknaden redan år 2001, har snabbt blivit ett eftertraktat val i hela Europa, mycket tack vare deras CE-märkning och förmåga att stå emot de utmaningar som det nordiska klimatet innebär.

Vi på AlfaBryggan använder dessa skruvpålar för att konstruera landfästen och bryggor på grunt vatten, som sedan kan kompletteras med landgångar och flytbryggor för att nå ut till djupare vatten.

Varje skruvpåle genomgår rigorösa tester för att säkerställa dess drag- och tryckkapacitet under alla säsonger, och varje produkt levereras med en detaljerad belastningsdeklaration. Detta säkerställer att varje skruvpåle inte bara uppfyller, utan ofta överträffar, de höga kraven som ställs i den svenska byggnormen. När du väljer skruvpålar från Paalupiste Oy genom AlfaBryggan kan du känna dig trygg i vetskapen att du investerar i en grund som kommer att stå stadigt, år efter år.

Monteringen av ”Maskinella Skruvpålar” är en process som kräver noggrannhet och rätt utrustning. Här är en steg-för-steg guide för att säkerställa en korrekt montering:

1. **Markering:** Börja med att noga märka ut varje skruvpålens position. Detta underlättar hela installationsprocessen och minimerar risken för fel.
2. **Skruvning:** Använd en hydraulisk rotator för att skruva ner skruvpålarna i marken. Rotatorn bör vara kompatibel med de maskiner du använder, till exempel en grävmaskin med S30- eller S40-fäste.
3. **Kontroll:** Se till att varje skruvpåle är lodrät genom att använda en vattenpass. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite.
4. **Anpassning:** Om skruvpålen inte når frostfritt djup eller behöver kapas, gör de nödvändiga justeringarna. Borra nya hål för konsoler eller fästelement om det krävs.
5. **Fästelement:** På maskinella skruvpålar används ofta fästelement med eller utan stuss som svetsas fast direkt på skruvpålen, beroende på vad som ska byggas ovanpå.
6. **Korrigering:** Om en skruvpåle av någon anledning hamnar snett, kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen av pålen så att den blir horisontell och konsolerna kan monteras rakt.
Rotatorn som behövs för installationen kan du hyra från AlfaBryggan. Genom att följa dessa steg kan du säkerställa en effektiv och korrekt montering av dina skruvpålar.

För att montera den ”Handmonterbara Skruvpålen” följer du dessa steg:

1. **Förbered marken:** Se till att marken är jämn och fri från hinder. Markera sedan var skruvpålarna ska placeras.
2. **Placera skruvpålen:** Använd ett spett för att göra ett förhål där skruvpålen ska sitta. Skruva sedan ner skruvpålen några varv för hand för att få den på plats.
3. **Montering:** Applicera jämnt tryck och använd en vridande rörelse för att skruva ner pålen. För extra kraft, trä ett spett genom hålen i skruvpålens övre del. För ännu effektivare montering kan du använda monteringsverktyget SR-100, som möjliggör användning av två spett och två personer. Det finns även elektriska och hydrauliska handrotatorer att hyra. För större projekt kan en hydraulisk rotator som fästs på en grävmaskin vara ett effektivt alternativ.
4. **Kontrollera nivån:** Använd en vattenpass för att säkerställa att skruvpålen är lodrät. Justera vid behov genom att skruva pålen djupare eller dra upp den lite. Om pålen inte når önskat djup kan du kapa den och borra nya hål. Om pålen hamnar snett kan du använda en vinkelslip för att slipa toppen horisontell.
5. **Fästning av konstruktion:** När skruvpålen är korrekt monterad, fäst en lämplig konsol (som köps tillsammans med skruvpålen) på pålen. Installera sedan din konstruktion, som balkar, stolpar eller trädäck, i konsolen.
6. **Testa stabiliteten:** Kontrollera att konstruktionen är stadig genom att applicera tryck eller belastning. Justera skruvpålen eller fästningen vid behov för optimal stabilitet.


Do you want to hide this popup?