logo-alfabryggan-350×100

SEPTIC mottagningsanordning kit 1-fas

SEPTIC 200 1-fas kit är avsedd för montering i en befintlig byggnad eller i en egen låda eller skåp. Den levereras med en 4 meter lång kabel till kontrollpanelen, som kan monteras på en valfri plats. Denna sugtömningsstation är den ultimata lösningen för hamnar och marinor, och erbjuder snabb och säker tömning av septiktankar. Dess kraftfulla pump och hållbara konstruktion garanterar en driftsäker och miljövänlig hantering av avfallsvatten, vilket gör SEPTIC 200 till en kostnadseffektiv investering för din marina anläggning.

Pris:

77 493 kr inkl. moms

Beskrivning

Pump-Out Pump Assy & Control Kit FIP 240V är en komplett pumpstation för inomhusmontering i hamnar, marinor eller där det finns behov av att tömma septiktankar genom pumpning. Perfekt för vidare transport till kommunalt avloppssystem eller lagring/stor septiktank. Pumpkitet inkluderar en 240V pump, styrenhet, 4m kabel och 7m sugslang. Kapaciteten på 150 l/min (40 GPM) tömmer båtens avloppstank på maximalt 40 sekunder. En självsugande flexibel impellerpump utvecklad av Albinex för tömning av septiktankar. Integrerad vakuumströmbrytare för automatisk avstängning av pumpen när fartygets tank är tom. Integrerad elektrisk styrenhet med kablage till kontrollpanel, pump och vakuumströmbrytare.

SEPTIC 200 mottagningsanordning 1-fas 240V är en högeffektiv sugtömningsstation designad för permanent installation i hamnar och marinor. Den är idealisk för snabb och säker tömning av septiktankar från båtar, husbilar, husvagnar och turistbussar. Med sin kraftfulla pump och robusta konstruktion är SEPTIC 200 en pålitlig lösning för hantering av avfallsvatten.

Fördelar:
– Snabb tömning: Tömmer effektivt en 80 liters tank på ca 40 sekunder.
– Driftsäkerhet: Över 400 nöjda kunder och 30 år på marknaden.
– Kraftfull pump: Sugkapacitet upp till 9 m, 150 l/min med 0.6bar.
– Lång räckvidd: Kan trycka innehållet 20m vertikalt eller 200m horisontellt.
– Självsugande: Max sughöjd 3,5 meter, ingen förutfyllning nödvändig.
– Hög kvalitet: Pumphus och axel i syrafast rostfritt stål.
– Enkel användning: Låsbar skjutlucka för säker och enkel styrning.
– Sugslang: 7 meter med kran, tittglas med flexibel kona enligt ISO 8099.
– Miljövänlig: Eliminerar behovet av giftiga kemikalier i marina miljöer.

Miljöaspekt:
SEPTIC 200 bidrar till en renare miljö genom att effektivt transportera avfallsvatten till kommunala avloppssystem eller lagringstankar, vilket minskar risken för föroreningar i våra vatten.

Teknisk Specifikation:
– Kapacitet: 150 l/min (40 GPM)
– Motor: 1-fas, 240V, 2,2kW, 50Hz, med ett genomsnittligt strömbehov på 12A.
– Inkluderar: 7 meter sugslang, slanganslutningsportar, Marinarmatur Cleanport PN 5009.
– Levereras som kit för inbyggnad

Kategorier:
Pumpsystem, Latrintömning, Sugtömningsstation, Mottagningsanordning, Latrintömningsstation, Tömningsstation, Septitankstömning, Latrintömningsanläggning, Sugtömningspump, Latrintömningspump, Toatömningspump.

Ytterligare information

Vikt45 kg
Dimensioner75 × 70 × 100 cm

Albin Group är en framträdande leverantör av pumpar och pumpsystem för både fritids- och kommersiella båtar. Med deras produkter ombord kan du känna dig trygg, då du har tillgång till de säkraste och mest pålitliga produkterna för alla tänkbara situationer. Som en långvarig partner till AlfaBryggan har Albin Group etablerat sig som en pålitlig och erfaren aktör inom branschen.
Albin Group erbjuder ett omfattande sortiment av pumpar och pumpsystem som inte bara möter utan också överträffar de marina branschstandarderna i funktionalitet, kvalitet, utbytbarhet och prisvärdhet. Deras produkter är utformade för att uthärda de mest krävande förhållandena till sjöss och är byggda för att vara länge.
I vår e-handel hittar du bland annat Albin Groups sugtömningspumpar i Septic200-serien (som tidigare såldes under Marinarmatur), som är specialiserade på avloppshantering och sugtömning för båtar. Denna serie inkluderar pumpar och system som är designade för att effektivt hantera och processa avloppsvatten, vilket säkerställer att du uppfyller höga hygienstandarder och miljökrav.
Som en beprövad leverantör och partner till AlfaBryggan, kan du förlita dig på att Albin Group levererar pålitliga och professionella produkter. Med en gedigen historia och djupgående expertis är de en idealisk partner för alla dina behov av pumpsystem.

För att montera en mottagningsanordning på en brygga, följ dessa steg:

1. Kontrollera att sugpumpen inte är skadad och att alla tillbehör finns med i leveransen.
2. Förbered en plats så långt ut i hamnen som möjligt, på en bryggnock eller separat brygga för att underlätta för båtar att lägga till och tömma sina latrintankar.
3. Pumpens placering bör vara så låg och så nära båtplatsen som möjligt.
4. Se till att det finns rätt dimensionerat PE-rör för latrinet och en korrekt avsäkrad elkabel som är anpassad för den modell av sugtömningspump ni har valt.
5. Lossa serviceluckan och skruva fast latrinpumpen i underlaget med lämplig fästanordning.
6. Anslut avloppsröret, undvik böjar och elen till pumpen, och se till att en behörig elektriker utför elanslutningen.
7. Testkör sugpumpen genom att öppna kranen, stoppa ner slangen i vattnet och kontrollera att allt fungerar enligt medföljande beskrivning.
8. Utför en säkerhetstest genom att lyfta upp slangen så att den suger luft och observera att pumpen stänger av sig själv efter en viss tid som går att justera.
9. Vinterförvaring: Sug upp en hink med miljövänligt glykol, stäng av allt och avlägsna slangen/kranen och förvara den varmt.
10. Grattis, ni har nu marknadens bästa sugtömningspump som suger hela ca 2-2,5l/min.

Kom ihåg att alltid följa tillverkarens anvisningar och lokala föreskrifter vid installation av utrustning på bryggor.

Att skydda vår miljö och våra vatten är av yttersta vikt, och det börjar med ansvarsfull hantering av avfall från fritidsbåtar. Våra mottagningsstationer, även kallade sugtömningspumpar för tömning av båtars latrintankar, är designade för att vara så enkla och effektiva som möjligt, vilket uppmuntrar båtägare att göra rätt val för miljön. Med en effektiv lösning för avfallshantering genom en pålitlig mottagningsanordning i varje hamn blir det enkelt för båtägare att tömma sina latrintankar på ett säkert och hygieniskt sätt, utan risk för föroreningar i våra sjöar och hav.

Vårt sortiment av mottagningsstationer inkluderar olika modeller som passar alla typer av fritidsbåtar, från de minsta till de största. Varje station är utrustad med användarvänliga funktioner och tillbehör som gör tömningsprocessen snabb och smidig. Genom att erbjuda robusta och hållbara lösningar bidrar vi till att minska den negativa miljöpåverkan som otillbörlig hantering av latrin kan orsaka.

Att investera i en mottagningsstation är inte bara ett steg mot en renare natur, det är också en investering i hamnens och dess ägares framtid. En välutrustad båthamn med rätt utrustning för avfallshantering har ett högre attraktionsvärde och visar på ett miljömedvetet ägarskap. Vi på AlfaBryggan är stolta över att kunna erbjuda marknadens mest pålitliga mottagningsanordningar som uppfyller de lagkrav som trädde i kraft den 1 april 2015, samt de obligatoriska avfallshanteringsplanerna enligt det nya regelverket TSFS 2023:12. Detta är en del av vårt engagemang för miljö och klimat.


Do you want to hide this popup?