logo-alfabryggan-350×100

Alfa-II 16A 2uttag

Alfa-II Elstolpe är den perfekta lösningen för att tillgodose alla dina elbehov i marina och campingmiljöer. Denna robusta och användarvänliga elstolpe är tillverkad av saltvattenbeständigt anodiserat aluminium för lång hållbarhet och enkel underhållning. Med CE-certifiering, självstängande dörr och LED-belysning erbjuder Alfa-II säkerhet och komfort. Den är utrustad med upp till 4 kontakter och har möjlighet till eftermontering av energimätare, vattenkran och slanghållare. Elstolpen inkluderar även en sockel för enkel installation. Välj Alfa-II för en hållbar och funktionell elstolpe som täcker alla dina elbehov i olika miljöer såsom marinor, campingplatser, laddstationer för elfordon och strömförsörjning till fartyg i större hamnar. Den är även lämplig för större fritidsbåtar och bruksbåtar.

Pris:

12 545 kr16 803 kr inkl. moms

Art.nr: Alfa-2 16A 2uttag Kategori: Etiketter: , , , ,

Beskrivning

Alfa-II är den senaste innovationen inom elstolpar, en vidareutveckling av vår populära föregångare Alfa-I. Denna modell, som är CE-certifierad för att garantera högsta säkerhetsstandard, har tagits fram i nära samarbete med våra kunder, leverantörer och industridesigners för att säkerställa att vi möter marknadens behov och önskemål.

Vi har fokuserat på att göra installationen så enkel som möjligt och att maximera servicevänligheten. Alfa-II är konstruerad av saltvattenbeständigt anodiserat aluminium, vilket ger en stolpe som inte bara är robust och hållbar utan också lätt att underhålla.

Vår Alfa-II kommer med antingen 2 eller 4 kontakter av typ 216-6, där varje uttag är säkrat med möjlighet till låsning via hänglås. För inkommande kraftkabel är dimensionen upp till 50 mm2, men vi kan även erbjuda lösningar för större anslutningar vid behov.

En viktig funktion hos Alfa-II är dess självstängande dörr, vilket bidrar till både säkerhet och estetik. Dessutom är stolpen utrustad med LED-belysning som lyser snett nedåt och utåt för att skapa ett behagligt ljus utan bländning. Belysningen kan kopplas till ett skymningsrelä och har en imponerande livslängd på cirka 35.000 timmar.

För ytterligare funktionalitet kan elstolpen utrustas med energimätare, vattenkran och slanghållare, vilka alla är enkla att eftermontera. Alfa-II levereras komplett med sockel för en smidig och komplett installation.

Välj Alfa-II för en modern och hållbar lösning som förenklar livet i marina miljöer.

Produktinformation

Produktfördelar:
– Högkvalitativa komponenter från välkända leverantörer
– Låsbara uttag
– Kontakter är skyddade
– Chassi i anodiserad aluminium
– Lång livslängd
– Dold elektrisk utrustning
– Speciellt utformad för nordiskt klimat
– All elektronik är placerad 40 cm över marken, skyddad från snö och vatten
– 3:e-parts certifierad
– Stabil och robust pelare
– Genomtänkt design
– Självstängande säkringslock
– Alla elstolpar testas före leverans
– Snabba leveranstider
– Snabb och enkel att installera
– Lätt att använda och underhålla
– 5 års garanti

Teknisk data:
– Inkommande Anslutningsarea Al/Cu: 2/6 – 50 mm²
– Utgående 3-pol/230V 16A CEE 216-6: 2 st
– Personskyddsautomat 30mA: 2 st
– Spänning: 400 V
– Ljuskälla: LED Strips 12V DC W
– Ljusflöde: 450 lm
– Kortslutningshållfasthet lcc: 10 kA
– Kapslingsklass: IP44
– Mått H x B x D: 1215 x 400 x 270 mm
– Vikt total: 21,5 kg

Ytterligare information

Vikt19 kg
Dimensioner122 × 50 × 37 cm

El-Björn är en leverantör som passar perfekt in i AlfaBryggans sortiment, särskilt när det gäller att skapa en modern marin miljö. Deras produkter och system för kraft-, ljus- och klimatlösningar är idealiska för användning på bryggor, kajer och campingplatser – platser där AlfaBryggan ofta verkar.

Med El-Björns kraftlösningar kan vi säkerställa att våra marina installationer alltid har tillgång till pålitlig och säker elförsörjning, vilket är avgörande för både dagligt bruk och i nödsituationer. Deras belysningslösningar bidrar till att skapa väl upplysta och trygga områden, vilket ökar säkerheten och tillgängligheten vid våra vattenmiljöer. Dessutom stödjer El-Björns klimatkontrollprodukter en behaglig atmosfär genom effektiv uppvärmning, avfuktning och luftrening, vilket är särskilt viktigt i de ofta fuktiga och varierande klimatförhållanden som finns vid kustnära områden.

El-Björns engagemang för hållbarhet och energieffektivitet ligger i linje med AlfaBryggans målsättning att erbjuda miljövänliga lösningar. Genom att integrera deras produkter i våra projekt kan vi bidra till lägre energiförbrukning och ett mindre ekologiskt fotavtryck.

För att se hela utbudet av El-Björns produkter, besök gärna vår e-handel där du kan utforska deras innovativa lösningar. Om du har frågor eller behöver ytterligare information, tveka inte att kontakta oss.

För att montera El-Björns elstolpar på bryggor, kajer och campingplatser finns det några saker att tänka på:

1. Förberedelse: Innan du börjar monteringen, se till att du har rätt verktyg och utrustning tillgängliga. Kontrollera också att du har de nödvändiga tillstånden och följer eventuella byggnormer och säkerhetsföreskrifter.

2. Placering: Bestäm den optimala placeringen för elstolparna baserat på behoven och layouten av din brygga, kaj eller campingplats. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för att ansluta elstolparna till strömkällan och att de är placerade på ett säkert och lättåtkomligt sätt.

3. Grävning och fundament: Om det behövs, gräv en lämplig grop för att placera fundamentet för elstolpen. Följ de specifika instruktionerna från El-Björn för att säkerställa korrekt dimensionering och installation av fundamentet.

4. Montering av elstolpen: Fäst elstolpen på fundamentet enligt tillverkarens instruktioner. Se till att den är stadigt fastsatt och i lodrätt läge. Använd rätt fästelement och spänn dem ordentligt för att säkerställa stabilitet.

5. Elektrisk anslutning: Anslut elstolpen till strömkällan enligt gällande elektriska föreskrifter och säkerhetsstandarder. Om du är osäker på hur du ska göra, rekommenderas det att anlita en behörig elektriker för att utföra anslutningen.

Det är viktigt att följa tillverkarens specifika instruktioner och rådfråga experter vid behov för att säkerställa korrekt och säker installation av El-Björns elstolpar på bryggor, kajer och campingplatser.

El-Björns elstolpar är en miljövänlig och hållbar lösning för att tillhandahålla elektricitet på bryggor, kajer och campingplatser. Dessa elstolpar är utformade med fokus på energieffektivitet och minskad miljöpåverkan.

Genom att använda El-Björns elstolpar kan du dra nytta av följande miljö- och klimatfördelar:

1. Förnybar energi: El-Björns elstolpar kan anslutas till förnybara energikällor som sol- eller vindkraft, vilket minskar behovet av fossila bränslen och bidrar till minskade växthusgasutsläpp.

2. Energibesparing: El-Björns elstolpar är utrustade med energieffektiva teknologier som minimerar energiförluster och optimerar energianvändningen. Detta leder till lägre energikonsumtion och minskade koldioxidutsläpp.

3. Hållbar konstruktion: El-Björns elstolpar är tillverkade av robusta och hållbara material som är utformade för att klara av tuffa väderförhållanden och långvarig användning. Detta minskar behovet av frekventa reparationer och utbyte, vilket i sin tur minskar avfall och resursförbrukning.

4. Säkerhet och tillförlitlighet: El-Björns elstolpar är konstruerade med fokus på säkerhet och tillförlitlighet. De uppfyller höga säkerhetsstandarder och är utrustade med skyddsanordningar för att förhindra överbelastning och kortslutning.

Genom att välja El-Björns elstolpar kan bryggor, kajer och campingplatser dra nytta av en pålitlig och hållbar elförsörjning samtidigt som de minskar sin miljöpåverkan. Det är ett viktigt steg mot att bygga en mer hållbar framtid och bevara våra naturresurser för kommande generationer.


Do you want to hide this popup?