logo-alfabryggan-350×100

PT01 akterponton

Uppgradera din marina upplevelse med PT01 Akterponton, det perfekta valet för en skräddarsydd och effektiv flytlösning. Denna robusta akter-sektion är byggd för att tåla tuffa förhållanden och ger din ponton den drivkraft och stabilitet som krävs för säker användning. Enkel montering och underhållsfri design gör PT01 Akterponton till ett ekonomiskt smart och miljövänligt alternativ för ditt båtliv.

Pris:

3 870 kr inkl. moms

Art.nr: PT01 end section Kategori: Etiketter: , ,

Beskrivning

PT01 AKTERPONTON

Förvandla din båtupplevelse med PT01 Akterponton, en essentiell komponent i det modulära pontonsystemet PT01. Denna akter-sektion är designad för att ge din ponton optimal drivkraft i vattnet och kan enkelt kombineras med mitt- och för-sektioner för att skapa en flytponton som passar just dina behov och önskemål.

**Produktfakta:**
– Modul: Akter-sektion
– Kompatibel med PT01 modulsystem
– Material: Polyeten (PE-LLD)
– Tillverkningsstandard: DIN 16776
– Toleransstandard: DIN 16742 TG9
– Beständig mot syror, bensiner och oljor
– Ingjutna M10 gängor i mässing
– Dragkraft per gänga: Upp till 700 kg

**Produktfördelar:**
– Lätt att anpassa och montera
– Hög hållfasthet och dragkraft
– Underhållsfri och lång livslängd
– Möjlighet till EPS foam-fyllning för extra is-skydd
– Is-garanti i stillastående vatten (med reservation för strömmar)

**Miljöaspekter:**
– Luftfyllda för minimal miljöpåverkan
– Alternativ med EPS foam för 100% skydd mot frysskador
– Rekommenderad regelbunden rengöring för att förlänga livslängden och minska miljöpåverkan

**Montering och underhåll:**
– Självlåsande gängor vid infästning av bultar
– Balkar ska ligga tätt mot flytblocken vid konstruktion
– Fribord mellan 15cm – 20cm rekommenderas
– Tvättas vartannat år eller borstas på plats

Med PT01 Akterponton får du en hållbar och pålitlig lösning som stärker din flytande konstruktion och ger dig friheten att skapa en ponton som möter dina specifika krav.

Ytterligare information

Vikt32 kg
Dimensioner165 × 75 × 75 cm

Perebo är ett tyskt företag som har byggt upp ett rykte om att vara en ledande tillverkare av pontoner och flytande system sedan dess grundande. De har en lång historia av att leverera produkter som kombinerar hög kvalitet med innovativ design, vilket gör dem till ett populärt val för allt från fritidsaktiviteter till kommersiella projekt. Perebos sortiment inkluderar plastpontoner, arbetsbåtar, husbåtar och andra specialanpassade flytande lösningar som alla är tillverkade med precision och omsorg. Kvaliteten på deras produkter är obestridlig, med en tillverkningsprocess som håller sig till de strängaste tyska säkerhets- och kvalitetsstandarderna.

AlfaBryggan har varit en stolt återförsäljare av Perebo sedan 2015, och deras samarbete har gjort det möjligt för kunder i Skandinavien att få tillgång till dessa premiumprodukter. AlfaBryggans engagemang för kvalitet och kundnöjdhet går hand i hand med Perebos värderingar, vilket skapar en perfekt symbios för att erbjuda det bästa inom flytande system och pontonlösningar.

Montering av Perebos pontoner börjar med att noggrant granska den medföljande monteringsanvisningen. Det är viktigt att alla delar finns tillgängliga och att verktygen som behövs för monteringen är redo. Börja med att placera pontonerna på ett plant underlag och arrangera dem i enlighet med skissen.

Om du bygger en flotte från grunden med lösa pontoner (Gör-Det-Själv), börja med att välja dimensionerade reglar som motsvarar den last och användning flotten är avsedd för. Följ den medföljande skissen för att sammanfoga reglarna till en ram. Kontrollera att allt är rätt monterat och stabilt innan du fortsätter med nästa steg.

När ramen är klar, fäst den på pontonerna enligt anvisningarna. Se till att alla fästelement är ordentligt åtdragna och att konstruktionen känns stabil. Därefter kan du bygga däcket ovanpå ramen, med material som passar din flottes ändamål.

Slutligen, innan sjösättning, gör en sista kontroll för att försäkra dig om att allt är säkert och korrekt monterat. Nu är din pontonflotte redo att användas och njutas av på vattnet. Kom ihåg att alltid följa lokala regler och rekommendationer för säkerhet på vattnet.

Perebo står för miljömedvetenhet och hållbarhet i sina produkter, där användningen av polyeten i tillverkningen av pontoner och flytande system är ett lysande exempel på företagets engagemang för miljön. Polyeten är inte bara slitstarkt utan också helt återvinningsbart, vilket ger det en stor fördel framför traditionella betongbryggor med cellplast som kan avge skadliga ämnen i vattnet. Denna egenskap gör polyeten till ett utmärkt och miljövänligt val för marina konstruktioner.

Företagets fokus på hållbarhet och lång livslängd hos sina produkter bidrar även till att minska den totala miljöpåverkan över tid. Detta gynnar inte bara miljön utan även kundernas ekonomi. Polyeten är dessutom lätt, vilket minskar behovet av tunga transporter och därmed också utsläppen. När materialet till slut har tjänat ut kan det återanvändas, återvinnas eller användas som bränsle, vilket ytterligare bekräftar Perebos dedikation till en hållbar framtid.


Do you want to hide this popup?