logo-alfabryggan-350×100

VR-1000M Båtslip

Båtslipen VR-1000M från Autorobot Oy är en premium båtslip designad för effektiv och bekväm sjösättning och upptagning. Perfekt för båtägare som vill förlänga sin säsong på vattnet. Viktiga Egenskaper: Kapacitet upp till 1000 kg. Längd: 12,0 meter, förlängningsbar. Elektrisk Vinsch med Fjärrkontroll: För enkel hantering. Anpassad Båtvagn och Industrihjul: Säkerställer smidig förflyttning. Fördelar: Sidoguidestolpar och medföljande Trappa med handräcke: Ger extra säkerhet och bekvämlighet. Kraftig Räls: Förhindrar urspårning och garanterar stabilitet. Perfekt För: Båtägare som söker en problemfri upplevelse vid sjösättning och upptagning, utan bottentillväxt eller behov av bottenfärg.

Pris:

68 150 kr inkl. moms


Beskrivning

VR-1000M Båtslip

EasyBoatRoller båtslip är den ultimata lösningen för enkel och effektiv sjösättning, upptagning samt säker förvaring av din båt. Med modeller som sträcker sig från VR-500 till VR-3500, kan du vara säker på att hitta en båtslip som passar just din båt, oavsett storlek. Varje modell är konstruerad med hållbarhet i åtanke, tillverkad av robusta material som tål tuffa väderförhållanden och ger långvarig användning. Det som skiljer modellerna åt är antal axlar och antal hjul samt modell av hjul. Användarvänlighet står i fokus hos EasyBoatRoller, vilket återspeglas i den enkla installationen och de smarta funktionerna som erbjuds. Justerbara sidostöd anpassar sig efter din båts specifika form, medan den medföljande trappan och den fjärrstyrda vinschen gör hanteringen av båten lekande lätt. Dessutom finns ett brett utbud av funktionella tillbehör som ytterligare underlättar användningen.
Välj EasyBoatRoller för att maximera din tid på vattnet med minimal ansträngning. Denna båtslip garanterar en smidig och bekymmersfri upplevelse, så att du kan fokusera på det du älskar – livet till sjöss.

Produktbeskrivning:

Modell: VR-1000M
Kapacitet: Upp till 1000 kg. Inklusive motor, utrustning, bränsle och passagerare
Längd: 12 meter
Användning: Sjösättning och upptagning av båtar
Säkerhet: Trappa med räcke
Hantering: Inbyggd el-vinsch med fjärrstyrning.

Inkluderat i köpet:
– Räls: 12 meter lång (6 st par á 2 m)
– Trappa: Med räcke. Följer med båten längs rälsen
– Guidestolpar: Fyra stycken breddjusterbara, två korta och två långa. (2 x korta, 2 x långa)
– Vinsch: Elvinsch Winchmax Military 6100kg med dyneema-lina och trådlös fjärrkontroll (batteri ingår ej), räckvidd ca 30m.
– Båtvagn: Skräddarsydd, rullar i rälsen med två axlar och dubbla nylon hjulpar (4 + 4). Två längsgående reglar.
– Monteringsanvisning: Medföljer och finns även under PDF.

Konstruktion:
– Räls och balkar har en tjocklek på 7 mm i godset.
– Varmförzinkning: EN ISO 1461
– Varmförzinkad 100-150 µm, , lämpligt även för kustmiljöer
– U-balkar: UPE100 S355J2, Standard EN10025
– Hjul som går inuti balken för att förhindra urspårning
– Inga lager eller korrosionsutsatta delar
– Hjulnav och fästanordningar i syrafast stål

Tillgänglighet: Alltid redo för sjösättning, även under vintern

Leverans och frakt:
– Levereras i delar för enkel transport
– Rälsbalkarna är de tyngsta delarna, 2 m långa och väger ca 25 kg
– Förpackningsstorlek för en 12 meter lång slip är ca 2,0 m x 0,8 x 0,5 m
– Totalvikt ca 465 kg (varierar beroende på slipens längd och utförande)
– Levereras inplastad på lastpall. Se bild nedan

Uppgradring: Båtslipar från Autorobot kan enkelt uppgraderas till en högre bärkapacitetsklass.

Underhåll av båt

– Möjligt direkt på båtslipen
– Motorservice kan enkelt utföras om man tar upp båten bakochfram
– Miljövänlig: Ingen giftig bottenfärg behövs då båten förvaras på land
– Ekonomiskt: Sparar kostnader för upptagning, sjösättning och varvs avgifter
– Vinterförvaring: Möjlig på båtslipen med vinterpress

EasyBoatRoller från Autorobot Oy

Här är tio anledningar till varför du bör välja EasyBoatRoller båtslip för din båt:

1. Anpassad för större båtar: Robust konstruktion som klarar av att hantera även större båtar utan problem.
2. Säker angöring: Vagnens design säkerställer att du enkelt och tryggt kan köra in båten på egen hand.
3. Stabil positionering: Guide-stolparna ser till att din båt alltid hamnar rätt, även under utmanande väderförhållanden.
4. Pålitlig konstruktion: U-balkarna garanterar en stabil och säker uppvinschning varje gång.
5. Förtöjningsfri uppvinschning: Inga extra förtöjningar eller fendrar behövs, vilket gör processen snabbare och enklare.
6. Tillgänglig trappa: En framrullande trappa underlättar för alla att komma i och ur båten.
7. Högkvalitativa hjul: Industriklassade hjul som står emot korrosion och har en lång livslängd.
8. Minimalt underhåll: Slipen kräver mycket lite underhåll tack vare sin robusta räls.
9. Enkel installation: EasyBoatRoller kan installeras på de flesta stränder utan stora förberedelser.
10. Tillverkad av ett erfaret företag: Autorobot Oy har över 40 års erfarenhet och en global närvaro.

Standard el-vinsch med fjärrkontroll (E-modell) och WinchMax ”militärmodell” (M-modell)

Vår standard elvinsch WARRIOR NINJA med fjärrkontroll, betecknad med ett ”E” i slutet av produktnamnet, är en pålitlig och användarvänlig lösning för de flesta behoven. Den är utrustad med en trådlös fjärrkontroll som ger dig friheten att manövrera vinschen från en säker position. Denna modell är idealisk för allmänna tillämpningar där enkelhet och bekvämlighet är nyckelfaktorer.

För de mer krävande miljöerna erbjuder vi WinchMax EW ”militärmodell” med fjärrkontroll, betecknad med ett ”M” i slutet av produktnamnet. Denna extra starka modell är skräddarsydd för särskilt branta platser eller utmanande miljöer där saltstänk är vanligt förekommande. Med en extra IP68-klassning är denna vinsch konstruerad för att tåla de mest extrema förhållandena och erbjuder överlägsen skydd mot inträngning av damm och vatten.

Båtmodeller som oftast passar VR-1000.

OBS! Kontrollera alltid årsmodell och senaste rekommendationen från tillverkaren.

Alutroll 410 Snapper, Alutroll 485 CC, Bella 485R, Bella 500 BR, Bella 512, Bella 530 Excel, Bella Drive 46, Big Buster, Buster L, Buster M2, Drive Open 50, Faster 252, Faster 460, Faster 495, Faster 515, Finnark 495, Flipper 450 HT catamaran, Flipper 510HT, Flipper 515, Flipper 535 HT, HR 532 CC, Hirvas HT 5 m, Jurmo Lux 465, Kaisla 550 HT, Lappi 530 HT, Master 410, Master 500, Mix Buster, MV Marin 4600, MV Marin 540, MV-Marin 4600, Pioneer Viking 450, Pioner Multi, Quick Silver 510, Rival 490, Rönnqvist 515, Silver Beaver 450, Silver Beaver 460, Silver Fox Avant, Suomi 410, Suomi 440, Suomi 475 Cat, Suvi 475, Suvi 4750 Duo, Suvi 4900, Suvi 5050, Särki 480, Terhi 475, Terhi 6020, Tracker 16, UMS 450, Yamarin 435 Big Ride, Yamarin 4610, Yamarin 47, Yamarin 4730, Yamarin 490, Yamarin 50, Yamarin 5020, Yamarin 5220, Yamarin Cross 46, Yamarin Cross 49BR.

Denna båtslip är konstruerad för att ge maximal stabilitet och skydd för din båt under både upptagning och sjösättning. Oavsett om du har en fiskebåt, roddbåt eller en mindre motorbåt, erbjuder vår båtslip en pålitlig lösning som hjälper till att bevara din båts skick över tid. Våra båtslipar är den ultimata lösningen för dig som söker en effektiv båtupptagningsramp och en sjösättningsramp. De fungerar utmärkt som både båtramp och slipanläggning, vilket gör dem till ett måste för alla dina båtförvaringsbehov. Med båtvinsch blir båtupptagning och sjösättning av din båt en lek, och när vintern närmar sig erbjuder de lösningar för vinterförvaring för båtar. Välj någon av våra båtslipar för en säker och smidig hantering av din båt året runt.

Transport av båtslip på pall
Båtslip inplastad på pall redo för transport

 

Ytterligare information

Vikt450 kg
Dimensioner250 × 80 × 50 cm

Autorobot Oy/EasyBoatRoller

Autorobot Finland Oy är en världsledande leverantör med över fyra decenniers erfarenhet inom bilkollisionsskadebranschen. Företaget har etablerat sig som en pionjär i branschen med export till över 70 länder och ett imponerande antal över 100 patent och utmärkelser.

Under varumärket EasyBoatRoller erbjuder Autorobot innovativa och högkvalitativa båtslipar, som bygger på mer än 20 års expertis. Deras båtslipar är revolutionerande för smidig sjösättning och upptagning av båtar, med en fjärrkontroll som eliminerar behovet av fysisk ansträngning och är skonsam mot både besättning och miljö.

Bland deras framstående produkter finns Båtvagn Roller X, en robust och pålitlig lösning för säker transport och förvaring av båtar. Dess unika konstruktion med kraftiga hjul gör det möjligt att hantera båtar även där rälsbaserade båtslipar inte kan användas, och dess vinschfunktion är idealisk för platser med otillräcklig lutning eller ojämnt underlag.

När du väljer produkter från Autorobot Oy/EasyBoatRoller får du tillgång till deras omfattande kunskap och kvalitativa lösningar för båthantering. Deras produkter är designade för att förenkla båtlivet och skydda din båt mot onödigt slitage.

AlfaBryggan är stolt över att vara en officiell återförsäljare av Autorobot Oy/EasyBoatRollers produkter i Sverige sedan 2013. Vi erbjuder en fullständig produktlinje i vår e-handel och står redo att assistera dig med alla dina frågor och behov. Välj AlfaBryggan för de bästa lösningarna inom båtslipar och båtvagnar av högsta kvalitet.

Monteringsanvisning för båtslip

Montering av en båtslip från AlfaBryggan är inte så svår och de flesta av våra kunder monterar själva. Man kan ta hjälp av någon händig vän eller anlita en hantverkare. Att vara 2 personer är att rekommendera. Det finns också en komplett monteringsanvisning att ladda ner under PDF.

1. Välj en lämplig plats där underlaget är jämnt och stabilt.
2. Kontrollera att alla delar och verktyg finns tillgängliga. Det är bäst att två personer arbetar tillsammans.
3. Börja med att sätta ihop räls och balkar enligt instruktionerna. Använd kryssmätning för att säkerställa räta vinklar och dra åt alla skruvar och bultar väl.
4. Fäst flytelement exempelvis vattentunna på rälsen för att underlätta placeringen i vattnet.
5. Skjut försiktigt ner rälsen i vattnet och ge extra stöd vid behov enligt tillverkarens anvisningar.
6. Ta bort flytelementen så att rälsen sjunker till botten.
7. Fortsätt bygga rälsen uppåt till önskad längd.
8. Installera stödben på balkarna för extra stabilitet och använd stödplattor om nödvändigt.
9. Montera båtvagnen och sidostolparna samt vinschen.
10. Justera båtslipen så att den är nivellerad och smidig att använda.
11. Gör en slutkontroll av alla komponenter.
12. Testa båtslipen med båten för att säkerställa att allt fungerar som det ska.

För detaljerade steg-för-steg-instruktioner, ladda ner den fullständiga monteringsmanualen i PDF-format. Det rekommenderas också att titta på bilder av monteringsprocessen som finns tillgängliga online för visuell guidning >>här

VINTER

Så här säkrar du din båtslip inför vintern – För att skydda din båtslip mot ispåtryckningar under vintern är det viktigt att förbereda den väl.
Här följer en steg-för-steg guide baserad på våra rekommendationer:

1. Bedöm Förhållandena: Eftersom situationen varierar vid olika stränder, från skyddade sjöstränder till utmanande havsstränder, börja med att bedöma de specifika förhållandena för din plats.
2. Ta bort Räls vid Vattenlinjen: I de flesta fall rekommenderar vi att du tar bort ett par räls från vattenlinjen. Detta minskar risken för skador när isen expanderar eller rör sig. Se bild nedan.
3. Utmanande Isförhållanden: Om din strand har utmanande isförhållanden, såsom kraftfullt tryck från ismassor mot stranden, sidledes isrörelser, eller om vattnet fryser till botten, kan det vara nödvändigt att ta bort fler spår för vintern.
4. Förenklad Demontering och Återmontering: Tack vare en förbättring där gängor har svetsats under tvärbalkarna, behövs inga muttrar. Bultar skruvas bara in uppifrån, vilket gör processen enklare. Spåren kan hanteras i 2 meters element, vilket underlättar både demontering och återmontering.
5. Lossa Bultarna vid Vattenlinjen: Även om din strand är skyddad, rekommenderar vi att du lossar bultarna från minst en fog vid vattenlinjen för att förhindra skador. Kom ihåg att man aldrig kan vara för säker med is.
6. Påskynda Smältprocessen: Som ett extra tips, strö sand, jord eller aska på isen där spårrälsen ligger innan isen smälter på våren. Den mörka färgen absorberar värme och påskyndar smältprocessen på den platsen.
7. En del kunder använder en strömvirvel som de köper av oss för att hålla isfritt runt spåren och undviker därmed eventuell demontering av en eller flera par räls.

Genom att följa dessa steg kan du effektivt minska risken för skador på din båtslip under vintern och säkerställa att den är redo att användas när våren anländer.

Räls borttagaen vid vattenlinjen

 

EasyBoatRoller: En Miljövänlig Innovation för Båtägare

EasyBoatRoller är en banbrytande och miljövänlig innovation för båtägare som vill förenkla processen att sjösätta och ta upp sin båt. Denna produkt eliminerar behovet av giftig bottenfärg, vilket bidrar till renare vatten och minskad påväxt på båtens skrov, vilket i sin tur leder till lägre bränsleförbrukning och bättre prestanda.

Förutom de miljömässiga fördelarna erbjuder EasyBoatRoller en praktisk lösning som minimerar riskerna för skador på både båten och den omgivande naturen, då den ersätter behovet av tunga lyftkranar och släpvagnar. Den robusta konstruktionen är motståndskraftig mot korrosion och UV-strålning, vilket säkerställer en lång livslängd och minskar frekvensen av underhåll och utbyte.

Vid användning av EasyBoatRoller undviks även potentiella utsläpp av oljor och bränslen i vattnet, vilket skyddar det marina ekosystemet från föroreningar. Genom att välja denna produkt tar du ett aktivt steg mot ett mer hållbart och ansvarsfullt båtliv.

EasyBoatRoller representerar en perfekt kombination av funktionalitet, hållbarhet och miljöhänsyn. Upptäck hela vårt sortiment av EasyBoatRoller i AlfaBryggans e-handel och ta del av fördelarna med en miljövänlig och effektiv lösning för din båt. För frågor eller mer information, tveka inte att kontakta oss.

MANUAL

Instruktions beskrivning hur man monterar ihop EasyBoatRoller

LÄNGD

Beräkna längd av båtslipen

GARANTI

Garantibevis från Autorobot Oy / EasyBoatRoller


Do you want to hide this popup?